Savez samostalnih sindikata: Penzija svim majkama sa TROJE ili više dece – za to potreban još jedan USLOV

Na konferenciji će biti reči i o pravima roditelja dece sa posebnim potrebama

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: MNStudio / Alamy / Alamy / Profimedia

Savez samostalnih sindikata Beograda smatra da bi jedna od stimulativnih mera koju treba uvesti kako bi se smanjila demografska kriza u Srbiji da sve majke koje imaju troje i više dece i najmanje 15 godina radnog staža dobiju nacionalnu penziju.

Oni u saopštenju navode i da od nadležnih institucija očekuje da kontinuirano sprovede planirane mere koje će dati dugoročni podsticaj rađanju dece u našoj zemlji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

O ovim temama biće reči na konferenciji “Demografska kriza i populaciona politika”, koju u ponedeljak 7. marta u Beogradu organizuju S S S Beograda i S S S Srbije.

Na konferenciji će biti reči i o pravima roditelja dece sa posebnim potrebama, a iz S S S Beograda kažu da je razvoj pozitivnog licnog identiteta važan zadatak tokom detinjstva i mladosti, a od posebnog je značaja za decu u smetnjama u razvoju i njihove porodice.

– Naš stav je da deca sa smetnjama u razvoju treba da odrastaju uz svoje roditelje, a da državne institucije treba da podrže roditelje u naporima da svojoj deci pruže adekvatnu negu, tako što će roditeljima te dece dati status “hranitelj” i sva prava koja im pripadaju po tom osnovu – poručuju iz S S S Beograd.

Učesnici konferencije biće predsednik Saveza samostalnih sindikata Beograda Dragan Todorović, pomoćnik ministra za brigu o porodici i demografiju Aleksandra Čamagić, državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dušanka Golubović, zastupnik Udruženja “Mame su zakon” Tatjana Macura i v.d. sekretara Ministarstva za brigu o selu Snežana Petrović.

BONUS VIDEO:Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar