Preuredite prostor bez uloženog DINARA: Ulepšajte enterijer sa onim što već imate u kući, na 3 načina

Veština i kreativnost su bitniji od novca

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Promene u uređenju prostora uvek unesu svežinu u dom. Kupovina novih, većih ili manjih komada nameštaja, unosi novu energiju i popravlja raspoloženje.

Kada je soba lepo i sa ukusom uređena, svi ukućani, kao i gosti, osete užitak i udobnost dok borave u njoj.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Za taj prijatan osećaj, međutim, nije uopšte neophodno potrošiti novac, pa čak ni malo.

Poneka, nekoliko malih trikova mogu da osveže prostor, tako da on izgleda i neprepoznatljivo. Iskoristite slobodno vreme da se pozabavite sa onim što već imate.

Uz malo kreativnosti, cela prostorija će dobirti novi sjaj.

1. Promenite raspored

Kada napravite amli razmeštaj, prostorija dobija potpuno nov izgled. To je moguće čak i kada su manji komadi u pitanju, poput stočića, taburea ili čak lampe.

Na primer, oslobodite zid na kom se nalazi prozor od polica ili ormara koji se nalaze uz sam prozor, kako bi svetlo neometano ulazilo u sobu. Probajte da zamenite mesta dvosedu i fotelji i soba će delovati drugačije i osveženo.

Foto: Shutterstock

2. Obnovite stari nameštaj

Sigurno imate u podrumu ili na tavanu neku staru komodu, stočić ili tepih. Zašto se ne biste u nastupajućim danima, pozabavili restauriranjem i adaptiranjem tog komada nameštaja?

Mogućnosti su, kada su predmeti od drveta u pitanju, zaista neograničene. Šmirgla i farba mogu da naprave prava čuda, a ako ste kreativni, možete da napravite i pravo čudo, samo upotrebom više boja, ili čak neočekivanih, uočljivih nijansi. Izbor je na vama.

Tepih, sa druge strane, uvek daje određenu toplinu, pa ako se vaš stari tepih uklapa u sadašnji izgled prostorije, odnesite ga na hemijsko čišćenje ili ga očistite sami i postavite ga u sobu. Razlika će vas iznenaditi.

Foto: – / ewastock / Profimedia

3. Dodajte crnu ili belu boju

Crna i bela boja imaju veću moć od svih ostalih, jer daju notu sofisticiranosti. Neutralne boje, kao što su crna i bela, pa čak i siva, daju dozu elegancije i prefinjenosti svakom prostoru, bez obzira na to koje boje u njemu preovladavaju.

Detalji poput zavesa, ukrasnih jastučića i prekrivača, ramova za slike i ogledala, u velikoj meri mogu da obogate prostor.

BONSU VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs, Glossy

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar