Francuska se prva drznula: Zadržan ruski brod u Lamanšu, diplomate na nogama

Ruska ambasada će uputiti protestnu notu francuskom Ministarstvu spoljnih poslova

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija,foto: Shutterstock

Ruski brod je zadržan u Lamanšu, javlja agencija Frans pres pozivajući se na Pomorsku prefekturu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ruska ambasada u Francuskoj potvrdila je ovu informaciju RIA Novostima. Diplomate su odmah kontaktirale francuske vlasti za pojašnjenje.

– Ambasada je primila hitan poziv od kapetana ruskog broda za suv teret, u kojem je najavio zadržavanje broda od strane francuskih vlasti u Lamanšu – saopštilo je diplomatsko predstavništvo.

Prema podacima sa sajta Marine Traffic, zadržani brod je stigao u luku Bulonj sur Mer u severnoj Francuskoj. Na putu do tamo pratila su ga dva čamca obalske straže, dodala je ruska ambasada. Prema njegovim rečima, na brodu je 19 ljudi.

Kako prenosi Frans pres, teretni brod je prevozio automobile do Sankt Peterburga. Diplomatsko predstavništvo je objasnilo da je formalni razlog zadržavanja carinski pregled, dok su francuske vlasti zanimale dokumente plovila u vlasništvu kompanije “pod sankcijama SAD”.

Radio-stanica France bleu, pozivajući se na Pomorsku prefekturu, javila je da je teretni brod imao dozvolu da plovi u francuskim vodama. Prema njenim rečima, brod se zove Baltički lider.

Ruska ambasada će uputiti protestnu notu francuskom Ministarstvu spoljnih poslova i preduzeti mere za zaštitu mornara.



Izvor: ria.ru

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar