Vučić danas u poseti Monaku: Predsednik će razgovarati sa knezom Albertom Drugim

Tokom boravka u Monaku biće održana i ceremonija uručenja Velikog krsta reda Svetog Šarla

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas u zvaničnoj poseti Monaku, gde će razgovarati sa knezom Albertom Drugim od Monaka.

Prema programu posete, za predsednika Srbije biće priređen svečani doček ispred Kneževske palate, a zatim će uslediti sastanak Vučića i kneza Alberta.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Potom će predsednik Vučić prisustvovati potpisivanju Okvirnog sporazuma o saradnji između Kneževine Monako i Srbije.

Tokom boravka u Monaku biće održana i ceremonija uručenja Velikog krsta reda Svetog Šarla, koji će knez Albert II od Monaka uručiti predsedniku Vučiću.

Sam predsednik Vučić je pre nekoliko dana, najavljujući svoj put, rekao da je poseta Monaku i susret sa izuzetno uglednom ličnošću kakva je knez Albert II od Monaka, koji ima veliki uticaj i čiji se glas čuje u Evropi i širom sveta, veoma važna.

Inače, knez Albert II od Monaka boravio je u zvaničnoj poseti Srbiji 7. i 8. oktobra 2020. godine, što je bila njegova prva zvanična poseta Beogradu od kada su 2007. godine uspostavljeni diplomatski odnosi između dve države.

Tada je predsednik Srbije odlikovao kneza od Monaka Ordenom Republike Srbije na lenti, za zasluge u razvijanju i učvršćvanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Monaka, a potpisan je sporazum o saradnji privrednih komora.

Knez Albert II od Monaka, sin Grejs Keli i princa Renijea, potiče iz porodice Grimaldi, jedne od najstarijih i najuticajnijih kraljevskih porodica Evrope.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar