Slobodan Trkulja pokrenuo IGRU, pa izazvao Rokvića i Svilara: Lud provod na “Kineskom festivalu svetla”

Slobodan Trulja je započeo ovu zanimljivu igru na društvenim mrežama, a pored svojih kolega, pozvao je i sve posetioce da im se pridruže

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen Instagram

“Kineski festival svetla” već uveliko traje i uveseljava brojne posetioce svih generacija. Jedna od naposećenijih svetlosnih instalacija koja je privukla najviše pažnje je muzičko-svetlosna interaktivna gazilica koju posetioci mogu da aktiviraju plešući po njima u Galeriji, u Belgrade Waterfront-u kod ulaza 5. Osnivač i inicijator ovog festivala, umetnik Slobodan Trkulja, kome nije strano sviranje na raznim instrumentima, prvi se oprobao u ovom muzičkom zadatku i ujedno izazvao svoje kolege Nikolu Rokvića I Dušana Svilara koji su rado prihvatili izazov.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Slobodan Trulja je započeo ovu zanimljivu igru na društvenim mrežama tako što je svirao svoju pesmu “Crne oči”, koristeći se ovom svetlosno-muzičkom atrakcijom, a pored svojih kolega, pozvao je i sve posetioce da im se pridruže, odsviraju nešto koracima na gazilicama, podele na storiju svoj snimak i nominuju nekog od svojih prijatelja da uradi isto. Najavio je da najkreativnije očekuju nagrade, te pozvao da prate izazov na zvaničnoj Instagram stranici Kineskog festivala svetla.

“Kineski festival svetla”, pod generalnim pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije i Grada Novog Sada, uz podršku ambasade Narodne Republike Kine u Srbiji i Grada Beograda, trajaće do 13. februara i predstaviti posetiocima svih generacija čarobnu instalaciju kineskih lampiona kojom se zvanično proslavlja kineska Nova godina kod nas!

– I ove godine imamo priliku da uz fantastične svetlosne instalacije uživamo u svetlosti i radosti kineske Nove godine u Beogradu i Novom Sadu i na taj način doprinesemo još većem zbližavanju naroda Srbije i Kine koje vežu tradicionalno prijateljstvo i izuzetno bliski odnosi. Raduje me što se tradicija nastavlja i što sve više ljudi privlači ova šarena postavka koja podseća na svet kineskih bajki. ’Kineski festival svetla‘ će i ovog puta biti prava prilika da sa porodicom i dragim prijateljima izađete i na siguran i bezbedan način posetite svet kreativne igre svetla – poručuje umetnik Slobodan Trkulja.

Svetlosni spektakl kreirala je jedna od vodećih svetskih kompanija za izradu umetničkih lampiona iz Sičuana. Njihove svetlosne instalacije uvešće nas u čudesni svet mašte i svetla, koji će biti zanimljiv svim generacijama.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar