“Sećanja na njega NE BLEDE”: Radoš Bajić otkrio zbog koje je uloge Glogovac PLAKAO od sreće

Nebojša Glogovac preminuo je u 48. godini...

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Na današnji dan pre četiri godine napustio nas je jedan od ajtalentovanijih glumaca sa naših prostora, Nebojša Glogovac.

Pred svoj konačni odlazak, ovaj veoma produktivni umetnik uradio je dosta projekata koji se dalje prikazuju (film i mini-serija “Južni vetar”, “Moj jutarnji smeh”, “Nemanjići”), te se na taj način stiče utisak kao da je i dalje tu sa nama.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Foto: E-stock/Dušan Milenković

Uloga koja mu je donela najviše problema jeste ona generala Draže Mihailovića kod njegovog kolege Radoša Bajića.

– Na dan tužnog sećanja na prerani odlazak Nebojše Glogovca, velikog glumca i još većeg čoveka – misli me vraćaju u vreme kada smo sarađivali na TV seriji “Ravna gora” i na igranom filmu “Za kralja i otadžbinu”, u kojima je on briljantno odigrao pukovnika Dražu Mihailovića. U slikama koje mi naviru tri su dominantne. Prva – kada sam mu posle pola godine razmišljanja i kastinga saopštio da će igrati Čiču, Glogovac se u našoj produkciji rasplakao kao dete – rekao je Bajić i dodao:

Foto: Youtube/printsreen

– Druga je moja fascinacija njegovom posvećenošću u radu na ulozi. I treća, privatna, ali meni veoma draga – “Ravna gora”, bila je moje gorko profesionalno iskustvo, ali mi je obogatila život beskrajnom srećom. Posle unuka Sofije i Lenke, koje su rođenje u toku snimanja serije “Selo gori”, u toku snimanja “Ravne gore” postao sam četvorostruki deda. Rodili su mi se unuci Aleksandar i Filip. Jula 2013. godine, za vreme snimanja u gorama nacionalnog parka Tara – moja Jelena je rodila Filipa. Sećam se da sam vest o njegovom rođenju dobio u hodniku hotela “Omorika” i da sam prvu čestitku dobio od Nebojše Glogovca čija soba je bila prekoputa moje. Nažalost, njega već odavno nema, ali sećanja na njegovu izuzetnost ne blede – ispričao je glumac.

Nebojša Glogovac iza sebe je ostavio sina Gavrila i Miloša koje je dobio u prvom braku sa slikarkom Minom, suprugu Milicu i ćerku Sunčicu.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar