Crnogorski poslanici odlučuju o SMENI Bečića: DF traži odlaganje rasprave do petka (VIDEO)

Bečić je ovlastio potpredsednicu Skupštine Branku Bošnjak da vodi sednicu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Printscreen

Poslanici crnogorskog parlamenta usvojili su danas dnevni red o smeni predsednika parlamenta Alekse Bečića.

Šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta Slaven Radulović je, nakon izglasavanja dnevnog reda o smeni predsednika Skupštine Alekse Bečića, zatražio je pauzu u odlučivanju do petka i da se da još jedna šansa dijalogu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Da sednemo da još jednom razgovaramo i da sve svoje ljutnje, strahove i sve svoje međusobne nepoznanice razrešimo – rekao je Radunović.

Radunović je rekao da poslanici nisu obični ljudi, već, “imamo odgovornost za vođenje države”.

– Ovde ne gubi Bečić, ovde danas ako se desi da on bude smenjen mi rušimo mostove u parlamentarnoj većini, što ne smemo, a da pre toga ne potrošimo svaku potencijalnu mogućnost za dogovor – rekao je Radunović.

Ukoliko dogovor ne bude postignut, Radunović je rekao da onda URA i Abazović mogu sa onima sa kojima su potpisali ovu inicijativu da nastavi saradnju.

Upozorio je i da će to biti nepoštovanje izborne volje građana.

Lider Demosa Miodrag Lekić rekao je da se nije dogovarao sa Demokratskim frontom, ali da podržava predlog da se da još jedna šansa dijalogu, koji, kako je rekao, nije odbrana neke koalicije nego demokratskih pravila.

Bečić ovlastio Bošnjak da vodi sednicu

Predsednik Skupštine Aleksa Bečić je pošto je na dnevnom redu njegova smena, ovlastio potpredsednicu Skupštine Branku Bošnjak da vodi sednicu.

Poslanik Demokrata Boris Bogdanović zatražio je da se poslanici o dnevnom redu izjasne prozvikom.

– U slučaju smene Bečića čitavu Crnu Goru dižemo na noge – poručio je Bogdanović.

Bošnjak je rekla da joj je situacija neprijatna ali da se nada da su svi racionalni i mudri i da će očuvati većinu koju su dobili 30. avgusta 2020. Apelovala na sve da se urazume jer, kako je rekla narod to očekuje.

Inicijativu o Bečićevoj smeni je potpisalo 38 poslanika opozicije predvođenih Demokratskom partijom socijalista (DPS).

URA zahteva Bečićevu smenu

Građanski pokret URA, koji je pre početka sednice trebalo da se izjasni o razrešenju, poslao je saopštenje u kojem navode da je Bečića potrebno smeniti kako bi se “stvari restartovale i vratile na početak”.

Od njihovih glasova zavisi da li će Bečić biti razrešen jer je Demokratski front najavio da neće glasati za njegovu smenu. Bečić je uoči današnje sednice u intervjuu za list Vijesti rekao da je glas za razrešenje glas za formalizaciju koalicije sa DPS.

– Ako neko želi da pravi većinu sa onima koje smo pobedili na izborima, on je autodestruktivan. Autodestruktivan, jer je to put u političko samouništenje – rekao je on.

Sednica kasnila dva sata

Sednica je trebalo da počne u 10 sati, ali je kasnila.

Šef jednog poslaničkog kluba u Skupštini Crne Gore pojasnio je nezvanično da današnja sednica Skupštine Crne Gore ne može da bude odložena, što je tražio Demokratski front (DF), jer je reč o vanrednoj, a na redovnoj sednici.

BONUS VIDEOIzvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar