NATO raspoređuje AVIONE u Rumuniju: Alijansa najavila pojačanu vazdušnu KONTROLU

U NATO tvrde da će Italijanski i nemački lovci obezbediti 24/7 pripravnost za alijansu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Lovci “jurofajter” (eurofighter) nemačkog ratnog vazduhoplovstva biće raspoređeni u Rumuniju u okviru NATO pojačane vazdušne kontrole tokom februara i marta.

Avion i posade će sprovesti misiju sa italijanskim vazduhoplovstvom u okviru postojeće „Plug & Fight“ misije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prema ovdašnjem NATO-u, u okviru koncepta „Plug & Fight“ mali kontingent osoblja i aviona iz jednog saveznika sprovodi operacije sa drugim saveznikom, pristajanjem na postojeće strukture, čime se dalje razvija interoperabilnost tokom raspoređivanja.
-Izuzetno inovativan koncept, operacije ‘Plug & Fight’ su sprovedene između nemačkih i britanskih vazdušnih snaga ranije u Rumuniji, kao i tokom Baltičke vazdušne policije u Litvaniji i Estoniji.

Planirana saradnja između italijanskih i nemačkih vazduhoplovnih snaga omogućiće posadi jurofajtera i pomoćnom osoblju iz dve zemlje da blisko sarađuju na pokretanju poboljšanih misija vazdušne kontrole. Ova vrsta događaja nudi stvarnu korist svom osoblju NATO-a, kao i unapređenje interoperabilnosti saveznika, izgradnju poverenja i praktikovanje osnovnih komunikacijskih procedura.

Italijanski i nemački lovci QRA održavaće istovremeno vreme reakcije i obezbediće 24/7 pripravnost za NATO, ali će dodatni avioni i osoblje ponuditi „dodatnu otpornost“ Alijansi, kažu u NATO-u.

BONUS VIDEO:



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar