Antisrpsko LUDILO! Đilas podržao Aidu Ćorović: U više navrata isticala da je Srbija FAŠISTIČKO društvo

Ćorović to radi baš kao i njen mentor Dragan Đilas, jer se do sada pokazalo da je njima dobro samo ako srpskom narodu bude loše

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas je na portalu “Danas” koji je pod njegovom uređivačkom kontrolom podržao apel 50 javnih ličnosti opoziciji koji se tiče zajedničkog kandidata za predsedničke izbore i još sedam drugih zahteva.

Među tim ličnostima, nalazi se i Aida Ćorović koja je dospela u žižu javnosti tako što je jajima gađala mural na kojem je oslikan komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske general Ratko Mladić u centru Beograda.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na ovaj način, Đilas je faktički podržao ženu koja je ćutala o spomen tabli zločincu Aćifu Efendiji, koja je isticala da je Srbija fašističko društvo i govorila na skupovima koje organizuju organizacije koje se zalažu za pripajanje Sandžaka Bosni.

Podsetimo, Aida Ćorović je rođena 1961. godine u Novom Pazaru, a studirala je arhitekturu i istoriju umetnosti u Beogradu.

Kako se navodi na sajtu Otvrenog parlamenta, do ratnih zbivanja na prostoru bivše SFRJ „bavila se likovnom kritikom, arheološkim i arhitektonskim istraživanja“, da bi potom postala „mirovna aktivistkinja angažovana u Beogradskom krugu, Centru za antiratnu akciju i organizaciji Žene u crnom“.

Ćorovićeva je jednom prilikom istakla da je na njen aktivistički život presudno su uticali događaji 9. marta 1991. godine kada je učestvovala u demonstracijama. Zanimljivo, dok u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini najekstremnije političke opcije na čelu sa Franjom Tuđmanom i Alijom Izetbegovićem imaju, praktično, plebiscitarnu podršku, u Beogradu se organizuje pokušaj puča u kojem, između ostalog, učestvuju i organizacije za koje danas znamo da su finansirane iz inostranstva. Član jedne od tih organizacija bila je upravo Aida Ćorović.

Ona se posle učlanjuje u Građanski savez, a potom i Socijaldemokratsku uniju, stranku koja je učestvovala u formiranju Demokratske opozicije Srbije.

Kao „nestranačka ličnost“ kasnije ulazi u Demokratsku stranku 2013. godine, a od aprila 2014. do juna 2016. bila je narodna poslanica u Skupštini Srbije.

Aktivizam plaćen iz inostranstva

Godine 1997. u Novom Pazaru, Aida Ćorović osniva nevladinu organizaciju “Urban-IN”, čiji je bila i direktor. Ova nevladina organizacija iz inostranstva dobila je veliku podršku i što je još važnije – donacije.

Novčana sredstva su dolazile iz Norveške, Švajcarske, Engleske, Sjedinjenih Američkih Država, a i od drugih organizacija, poput Soroševog “Fonda za otvoreno društvo”, “Freedom house”, “Norwegian fondation”, “GMF”, “ODOF Palme Center” i drugih.

Na meti uvek Srbi

Tokom svog rada Ćorovićeva je više puta kritikovala Srpsku pravoslavnu crkvu, zahtevajući da plaća porez, ali i pričama o navodnoj pedofiliji u SPC. Kritike drugih verskih zajednica su, sa njene strane, naravno izostale.

Ipak, posebno mesto u radu Aide Ćorović zauzimaju “zločini srpskih vojnika nad Bošnjacima u Bosni i Hercegovini”, što je nešto što ona najčešće potencira na svojim profilima na društvenim mrežama. S druge strane, indikativno je što se zločinima nad Srbima ona gotovo nikada ne bavi. Srpske žrtve joj verovatno nisu previše interesantne.

Kada se malo bolje pogleda, videće se da se „borba za ljudska prava“ Aide Ćorović na kraju nekako uvek svodi na napadanje svega što je srpsko. Kako drugačije opisati, na primer, protest protiv otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu, na kojem je takođe učestvovala ova „aktivistkinja“.

Ona je tada ocenila da spomenik osnivaču loze Nemanjića ne predstavlja tradiciju i kulturu Srbije i da Stefan Nemanja „nije deo naše istorije“.

– Onaj ko je otišao da vidi makar jednu zadužbinu Stefana Nemanje ili srednjovekovnu crkvu, on zna da ovo nije naše nasledje – rekla je tada Ćorovićeva.

Da li je i to „borba za ljudska prava“ ili, možda, borba protiv ljudskih prava, ali samo Srba? Ili možda Aida Ćorović misli da Srbi nisu ljudi?

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (4)

  1. Djilas je lazov, lopov i prevarant. Imam jedan licni neoboriv dokaz o jednoj od njegovih velikih prevara koji je upropastio zivot cetiri porodice. A ko zna koliko je takvih kradja, prevara i lazi koje su hiljadama ljudi upropastile zivot. A tek krivicnih dela. A tuzilastva cute.

    Odgovori
  2. Aida Corovic kaze da smo Fasisticko Drustvo pa neznam zasto nepobegne do novih Novokomponovanih zemlaja u okolini koje ona podrzava pa neka ode da zivi kod siptara,muslimana u Sarajevu , crnoj gori rupi od kriminala , ili kod ustasa u bilo kojum njihovom gradu ili selu..Koja je to zena ogranicenih intelektualnih sposobnosti jajari kad hoce i sta hoce...Zalosno sto nasi novinari prenose takve budalastine..Iskljucite je iz svoji novinskih clanaka inace samo podsticete negativnu klimu svom narodu..Novinariii Opametite se...

    Odgovori

Ostavite komentar