Policajka optužila kolegu da ju je POLNO uznemiravao, a onda se desio OBRT koji joj je uništio karijeru

Izbačena je iz službe na narednih pet godina

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Heder Spejn, Foto: Facebook

Policajka, narednica Heder Spejn (24) koja je najpre krila da je u vezi sa kolegom, dobila je otkaz jer ga je nepravedno optužila i prijavila ga da joj je poslao eksplicitni snimak na Snepčetu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Spejn, koja je u službi policije Hambersajd od 2019. godine, požalila se da joj je 2020. nakon muškarac poslao video i rekla da su “samo prijatelji”.

Međutim, muškarac je tvrdio da je par bio zajedno nekoliko meseci dok mu ona nije rekla da već ima nekog drugog.

Ranije ovog meseca, gospođica Spejn nije prisustvovala saslušanju o nedoličnom ponašanju i prvobitno je negirala njihovu vezu, ali na saslušanju su otkrivene poruke koje je slala drugom policajcu iz kojih se može zaključiti da su ipak bili zajedno.

Saslušanje o nedoličnom ponašanju otkrilo je policajka Spejn namerno obmanula službenike za standarde govoreći neistine o koleginim video snimcima, što je dovelo do toga da je otpuštena iz policije sa trenutnim efektom zbog grubog nedoličnog ponašanja, prenosi Hull live.

Foto: Facebook

Predsednica komisije Natali Vortli rekla je da su postupci gospođice Spejn bili “namerni i planirani” i da su mogli da dovedu do kraja njegove karijere.

Izrečena joj je i zabrana bavljenja ovim poslom u trajanju od pet godina.

– Mi i javnost kojoj služimo s pravom očekujemo od naših službenika, uključujući i one koji su dobrovoljci, da pokažu najviše standarde poštenja, integriteta i poštovanja – naveo je nadzornik detektiva Metju Boldvin za BBC.

Dodao je takođe da je gospođica Spejn pokazala “potpuno zanemarivanje i nepoštovanje ove istrage i onih koji su u nju uključeni”.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Hull live

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar