Savet ruskog stručnjaka: VITAMINI i suplementi za imunitet su BESKORISNI, ako ne radite jednu stvar

Psiholog Julija Mihalkov ima savet za sve vas

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Za dobar imunitet, neophodni su dobro izbalansirani obroci, namirnice koje sadrže vitamine i druge materije koje grade naš prirodni sistem zaštite od virusa i bakterija.

Međutim, stručnjaci su odavno utvrdili da stres, tuga, brige, bes i nezadovoljstvo, urušavaju imuni sistem čoveka.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dakle, još jedna važna stvar kada je u pitanju podizanje imuniteta, jeste i pozitivan stav.

Osećaj radosti i sreće, lepo raspoloženje i duševni mir, prema rečima psihologa Julije Mihalkove, utiču pozitivno na ljudski imunitet.

Tema njenih višegodišnjih istraživanja, bili su ljudi lošeg zdravstvenog stanja. Njih je sve povezivala jedna stvar – negativne emocije.

Ona tvrdi da je to uočila kod brojnih pacijenata, ali se pozvala i na svoj lični primer.

foto: Shutterstock

– U jednom periodu života, iz čista mira, moja koža, koja je uvek bila u svršenom stanju, počela je da se peruta, suši. Konstantno sam dobijala osip. Prvo sam ignorisala problem misleći da je to prolazna reakcija, a kako ipak nije prolazilo, posetila sam dermatologa i isprobala gomilu krema. U jednom momentu sam shvatila da je uzrok lošeg stanja moje kože zapravo pad imuniteta, do kojeg su dovele loše emocije kojima zatrpavam sebe – priznala je Mihalkova.

Foto: Ilustracija, Shutterstock/WAYHOME studio

– U tom momentnu, okolnosti u mom životu nisu bile na zavidnom nivou. Sve me je to podsvesno mučilo, iako sam ja mislila da se dobro nosim sa tim. Tog momenta sam rešila da se suočim sa svojim problemom i počela sam svaku negativnu misao da menjam pozitivnom. Neverovatno je koliko osećaj radosti pozitivno utiče na kompletno zdravlje.

Dakle, prema rečima doktorke, neophodno je da se u životu izgradi pozitivan stav. Važno je da verujete u sebe i u bolje sutra.

 

Važno je da, kad nastanu problemi, ne pokleknete i ne očajavate. Pregrmeli ste toliko toga, uspećete i ovu situaciju.

foto: Shutterstock

– Naravno, nećete moći da se promenite preko noći. Nećete moći da naterate sebe da konstantno mislite pozitivno. To, na kraju krajeva, nije ni poenta. Poenta je da što više vremena provodite radeći stvari koje će vam mamiti osmeh, viđati se sa ljudima koji vas raduju i shvatiti da se sve u životu menja, pa će tako jednom i vaš problem biti rešen- rekla je ona.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs, stil.kurir.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar