Đoković neće dati ni dinara za torturu u Australiji! Poznato ko snosi troškove sudskog postupka

"Oni koji plaćaju porez će platiti i ove troškove iako je Đoković izgubio spor"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Kelly Defina/AFP/Profimedia

Tenis Australija snosiće sudske troškove slučaja Novaka Đokovića, navode inostrani mediji.

Još uvek nije poznato o kojoj svoti se radi, ali troškovi nakon prvog saslušanja su iznosili oko 500,000 dolara i nema sumnje da bi još toliko morali da plate organizatori prvog Grend slema u sezoni.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Najvažnija stvar koju ljudi ne znaju jeste da Tenis Australija plaća Đokovićeve sudske troškove, a ne on sam – izjavio je izvor Dejli Mejla.

On ističe da su to zapravo pare poreskih obveznika.

– Dobijaju pare od Vlade za Australijan open, tako da praktično oni koji plaćaju porez će platiti i ove troškove iako je Đoković izgubio spor – dodao je.

Podsetimo, nakon 11 dana previranja, konačna odluka suda je potvrdila ukidanje vize srpskom teniseru kojem je na taj način onemogućeno da odbrani titulu u Melburnu.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs, B92

Komentari (1)

  1. Мухамед Али ( Касијус Клеј) 1966. године и противећи се америчком учешћу у Вијетнамском рату. одбио је да буде регрутован у војску САД-а, позивајући се на своја религијска уверења. Иако је до тада титулу светског шампиона девет пута успешно одбранио и једини је боксер кога је часопис The Ring именовао боксером године шест пута, титула му је одузета 1967.. Суд је најзад 1971. Пресудио у његову корист, али његових 4 најуспешнијих боксерских година је неповратно изгубљено.. "Демократија је кад бели човек пошаље црног човека да убија жутог човека, 20.000 км далеко од своје куће, под изговором да брани безбедност своје земље, коју је отео од црвеног човека.” Монолог из филма "Коса" Због свега приређеног му и због вероватних забрана учешћа на већини претстојећих АТП турнира, можда Новак треба да размисли о добровољног одустајања од рангирања на АТП листи, као и од будућих ућешћа на АТП турнирима. Себи, а и онима који су желели да схвате доказао је шта може, где му је место и какав је. Такође, премда према писању „дејли Мејла“ организатори Аустралијан опена сносиће судске трошкове, можда би требало да поднесе тужбу против Тениског савеза Аустралије због излагања психичком и физичком малтретирању, због добијања медицинског изузећа које ништа није значило, а изложило га је непотребном одвајању од породице, беспотребном путовању, беспотребним путним трошковима , као и каснијим судским трошковима, и због свега наведеног да тражи надокнаду свих тих трошкова и обештећења.

    Odgovori

Ostavite komentar