Životna priča Žarka Lauševića: Ženio se dva puta, ima troje dece, a jedna NOĆ mu je promenila SVE

Glumac danas puni 62 godine...

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: E-stock/e-stock agency

Poznati glumac, Žarko Laušević,  rođen je na današnji dan 1960. godine na Cetinju. Njegov ogromni talenat za glumu doveo ga je u Beograd na Fakultet dramskih umetnosti.

Nakon što je diplomirao glumu, postao je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Igrao je u brojnim predstavama, a debi na filmu mu je donelo ostvarenje “Progon”. Bilo je to 1982. godine.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Foto: Youtube/printscreen

Na spisku filmova koji donose takav glumački užitak su i “Oficir sa ružom” “Oktoberfest”, “Braća po materi”, “Bal”, “Crni bombarder”, “Kaži zašto me ostavi”, a novijeg datuma su role u serijama “Državni službenik”, “Senke nad Balkanom” i “Kalkanski krugovi”. Kultnu ulogu ostvario je u filmu “Boj na Kosovu”, gde je glumio Miloša Obilića.

Dve velike ljubavi obeležile su Žarkov život, brak sa prvom suprugom Majom, s kojom ima ćerku Asju i sina Dušana, i brak sa sadašnjom suprugom Anitom, s kojom je dobio ćerku Janu. Drugu suprugu je upoznao na snimanju filma “Boj na Kosovu”. Zaljubio se u nju, ali je odlučio da sačuva brak. Anita se zatim udala, rodila devojčicu, ali su se njen i Žarkov život ponovo ukrstili i povezali.

Na proleće počinje snimanje serije “Pad”, nastale po knjizi “Godina prođe, dan nikad” Žarka Lauševića, a slavnog dramskog umetnika igraće Milan Marić. Gledaoci će moći da vide kako je izgledao dan, nakon kog mu se život promenio za 180 stepeni. Tog 31. jula 1993. godine, podsetimo, Lauševića i njegovog starijeg brata Branimira, poznatog po nadimkom Mili, napala je grupa huligana u blizini podgoričkog lokala. Tom prilikom je Žarko iz svog pištolja CZ-99 usmrtio napadače Dragora Pejovića i Radovana Vučinića, a teško ranio Andriju Kažića.

Foto: ATA Images

Na prvom suđenju glumac je osuđen na 15 godina zatvora zbog dvostrukog ubistva. Presuda je nakon žalbi potvrđena 1994. godine. Kaznu je izdržavao u Spužu i Požarevcu. Nakon što je savezni sud ukinuo presudu, po ponovnom pretresu februara 1998. izrečena mu je kazna od četiri godine zatvora zbog dvostrukog ubistva u prekoračenju nužne odbrane. Budući da je u tom trenutku već bio izdržao četiri i po godine, pušten je na slobodu.

Ubrzo nakon toga napustio je zemlju i preselio se u Njujork, jer se plašio krvne osvete. Drama koju je pokrenuo nemili događaj 1993. nije se završila njegovim odlaskom u Ameriku.

Vrhovni sud Crne Gore 2001. izrekao je novu kaznu od 13 godina zatvora. Šest godina kasnije Laušević je uhapšen zbog boravka u SAD bez vize. S obzirom na to da je od 2002. za njim bila raspisana poternica, razmišljalo se o njegovom izručivanju Srbiji. Sve se završilo 2009, kada je sud u Njujorku ukinuo pritvor Lauševiću.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar