Mnogima ne prija, ali je zdrava: Ruski doktor tvrdi da je OVA terapija najbolja za IMUNITET

Da li biste se vi usudili da je isprobate?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Poznato je da Rusi važe za narod koji ima jak imunitet.

Tome sigurno doprinosi njihov način života.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ono što često možemo videti u njihovoj kulturi, jeste kupanje u ledenoj vodi. Smatra se da ledena voda podstiče cirkulaciju i pozitivno utiče na jačanje imuniteta.

Međutim, retko ko se zaista usudi da to proba. Zato ruski doktor Sergej Bubnovski ima jednostavniju, a takođe korisnu tehniku za zdravlje celog organizma.

Sve što treba da uradite je da stavite noge u lavor, i to u 10 do 15 centimetara potpuno hladne ili ledene vode. Nikako nemojte da dodajte toplu vodu, potrudite se da izdržite.

Nakon toga u kadu uđite bosi i tapkajte stopalima po ledenoj vodi. Ovo bi trebalo da traje 20 sekundi do najviše pola minuta.

Foto: Shutterstock

Kada izađete iz kade, obrišite noge grubim peškirom i obujte vunene čarape. Doktor tvrdi da ćemo, ako ovo ponavljamo svake večeri, veoma pozitivno uticati na zdravlje celog organizma i jačanje imuniteta koji je posebno bitan tokom pandemije, ali i u hladnim zimskim mesecima.

Iako deluje pomalo bizarno, doktor ističe da ne treba da odustajete ni kada vas uhvati prehlada – upravo je to način na koji se organizam bori i jača imunitet.

Da li biste se vi usudili da probate ovaj princip jačanja celog organizma?

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs, najžena.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar