Studentkinja SILOVANA prvog dana na fakultetu: Mesecima nakon napada otkriveni su još užasniji detalji

Ćutala je mesecima o tome jer nije znala kako da objasni ljudima šta joj se desilo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Facebook/Aimee Lynskey

Studentkinja Univerziteta u Liverpulu koja je silovana prvog dana studija u privatnom studentskom domu kaže da su silovanje i s*ksualni napadi “apsolutno rasprostranjeni” na univerzitetu i želi da žrtve seksualnog napada znaju da nisu same.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ejmi Linski, iz Grimsbija, imala je 18 godina kada joj se dogodio užasan incident nakon jedne žurke dobrodošlice, a o tome je godinama ćutala jer nije znala kome da se obrati i ko će je razumeti.

– Nikome nisam rekao ništa o tome jer nisam ni bila svesna šta se dogodilo sve dok nije prošlo nekoliko meseci. Bila je to moja prva noć u domu i pomislila sam da li ovo svi rade – navela je Ejmi, sada 20-godišnjakinja.

Istraživanje koje su sproveli “Revolt Secual Assault” i “The Student Room” otkrilo je da dva od tri studenta doživljavaju s*ksualno nasilje na univerzitetima u Ujedinjenom Kraljevstvu, a izveštaji o porastu broja žrtava napunili su novinske članke i društvene mreže krajem prošle godine.

Prvo istraživanje o s*ksualnom nasilju među studentima u Ujedinjenom Kraljevstvu otkrilo je da je 63 od 554 ispitana bilo žrtva s*ksualnog napada, silovanja i drugih prinudnih i neželjenih incidenata u poslednje dve godine.

– To je rasprostranjeno. Apsolutno je rasprostranjeno. Ne znam zašto i jednostavno je užasno – dodala je Ejmi za Liverpool echo.

Foto: Facebook/Aimee Lynskey

Žrtvama je često potrebno toliko dugo da se pomire sa onim što im se dogodilo i uvek se osećaju kao da nemaju dovoljno dokaza da podnesu žalbu protiv napadača, prenose britanski mediji.

Ejmi je progovorila o tome nakon razgovora sa prijateljima i njenim dečkom, mesecima nakon što se incident dogodilo.

Univerzitet joj je kroz psihološke razgovore i savetovanja pomagao da prebrodi ovu užasnu situaciju, ali uprkos tome, Ejmi je odlučila da neko vreme ćuti o svemu.

Takođe je patila od depresije i anksioznosti i osećala se kao da će je silovanje žigosati i sputavati tokom celog života.

Otvaranje voljenim osobama pomoglo joj je da prevaziđe sve to, kao i prelazak u novi smeštaj.

Sada, više od godinu dana nakon što je silovana, Ejmi je jača nego ranije i spremna da pomogne drugima tako što će podeliti svoju priču.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Liverpool Echo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar