Japanska torta poznata je i pod nazviom “pamučni kolač”, baš zato što je mekana iznutra kao pamuk.
Ukus sira će je učiniti jedinstvenom, a idealna je za hladnije dane.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Izdvojite malo vremena u uživajte u ukusima ove savršene poslastice.
Sastojci:
250 g krem sira sobne temperature
6 jaja sobne temperature
140 g šećera
60 g otopljenog maslaca
100 ml mleka
1 kašika limunovog soka
narendana korica limuna
60 g mekog brašna
20 g skrobnog brašna
prstohvat soli

Priprema: Radzvojite žumance od belanaca. Na pari otopite maslac, pa dodajte mleko i izmešajte. U dublju posudu stavite krem – sir, dobro ga izmiksajte, potom dodajte žumance i polovinu šečera (70 g), pa još jednom dobro izmiksajte. Dodajte otopljeni maslac sa mlekom, limunov sok i koricu pa sve izmiksajte. U smesu prosejte pomešano meko i skrobno brašno, pa i to izmiksajte.
U posebnoj posudi napravite sneg od belanaca: mutite belanca dok ne zapene, dodajte so pa mutite dok ne dobijete srednje čvrst sneg. Potom dodajte ostatak šećera (70 g) i umutite sneg do kraja. Umešajte sneg u smesu od sira, pa smesu sipajte u kalup veličine 22×24 centimetra.
U širu posudu za pečenje nalijte vruću vodu, smestite kalup sa smesom pa pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta. Potom smanjite temperaturu na 140 i pecite još 30 minuta. Isključite rernu i ostavite tortu u zatvorenoj rerni dodatnih 30 minuta, a potom izvadite kalup iz vode i vratite ga u isključenu rernu, ali ostavite vrata lagano otvorena i pustite da se torta hladi još 30 minuta.
Ohlađenu tortu pospite šećerom u prahu i poslužite.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)