Poslednja ISPOVEST Dobrice Ćosića: Otkrio šta mu je Đinđić rekao uoči atentata – Matori, ne mogu to…

Popović je otkrio i šta je u izjavi Trećem odeljenju beogradske policije ispričao Dobrica Ćosić o tome šta mu je Đinđić rekao veče uoči atentata

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA/STRINGER, EPA/MAJA ILIC, FRANCOIS XAVIER MARIT / AFP / Profimedia

Prema rečima Žarka Popovića nekadašnjeg načelnika Odeljenja za krvne delikte bivšeg premijera Zorana Đinđića nisu ubile strane službe već kako kaže krupni srpski kapital.

Popović je otkrio i šta je u izjavi Trećem odeljenju beogradske policije ispričao Dobrica Ćosić o tome šta mu je Đinđić rekao veče uoči i atentata ali i zbog čega je bivši predsednik Srpske vlade zapretio da će Slobodanu Miloševiću “je*ati majku”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Đinđić je hteo po Putinovom modelu da sve ljude koji su na nečastan i protivpravan način zaradili novac da ih zamoli da to plasiraju u legalne tokove države i da tako oporavimo Srbiju. I bilo je – doviđenja. Kakva bre CIA. Oni ga doveli na vlast i sad kao hoće da ga ubiju?! On je Dobrici Ćosiću noć uoči atentata rekao – ‘Matori, ne mogu da širim demokratiju po Srbiji, a da prodajem nacionalne interese’. Ćosić je nama u Trećem odeljenju rekao to – rekao je Popović.

Popović otkriva i šta im je još Ćosić ispričao u vezi Zorana Đinđića.

– Dok je Zoran Đinđić još živeo na Studentskom trgu pozvao njega, Jovicu Stanišića i još jednog čoveka, ne mogu da se setim kako se zvao. Pozvao ih je na večeru. U razgovoru sa Stanišićem i Ćosićem, Zoran je rekao – ‘Ajde da sredimo malo odnose u Srbiji da bi mogli ekonomski da oporavimo zemlju’. Izložio je ideju da Miloševića pošalju u Moskvu i da se tako spreče dalje političke polarizacije. Potom je Đinđić zamolio Ćosića da ode sutra kod Miloševića u vilu Mir da porazgovara sa njim na tu temu. A Jovici je rekao da će on imati zadatak da obezbedi Miloševićev izlazak iz zemlje. Stanišič nije bio više na funkciji ali je naravno imao svoje veze – rekao je Popović u intervjuu.

Ćosić je, kako tvrdi Popović, rekao da ga je Milošević sutradan primio u vili Mirl.

– Ćosić mu je izneo Đinđićev predlog na šta je Milošević rekao – ‘Pozdravi Zorana, zahvali mu se. Razumem njegov stav i sve ali mi ne pada na pamet da bežim iz svoje zemlje jer smatram da ništa loše svojoj zemlji nisam uradio’. Ćosić je to preneo Đinđiću i ovaj je rekao – ‘E sad ću mu je*ati milu majku, neće on više nikoga zajebavati i držati ovaj narod kao taoca’. I desilo se šta se desilo – rekao je Popović.

Podsetimo, Zoran Đinđić je ubijen 12. marta 2003. godine na ulazu u zgradu Vlade Srbije. Zbog organizovanja ubistva na 40 godina zatvora osuđen je bivši komandant Jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije Milorad Ulemek Legija. Na istu kaznu osuđen je i Zvezdan Jovanović, neposredni izvršilac ubistva i bivši Ulemekov zamenik.

Politička pozadina ubistva Zorana Đinđića još nije otkrivena.

Što se Miloševića tiče, on je 28. juna 2001- izručen tribunalu u Hagu. Milošević je izručen na Vidovdan. I danas, dve decenije kasnije, oprečna su mišljenja da li su čelni ljudi tadašnjeg DOS-a znali da Milošević odlazi u Hag na tako veliki praznik. Umro je u zatvorskoj ćeliji 11. marta 2006. godine.

BONUS VIDEO:



Izvor: Alo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar