Tužilaštvo Crne Gore PERE Milove saradnike: Evo kako objašnjavaju zaplenu KOKAINA iz Bokanovog magacina

Drobnjak je osumnjičen da je manipulisao kontejnerima u kojima se nalazila droga

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic, EPA

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore u petak je pokušalo na prilično nemušt način da objasni kako je došlo do zaplene 500 kilograma kokaina pronađenog u magacinu kompanije „Voli”, čiji je vlasnik bliski saradnik Mila Đukanovića Dragan Bokan.

Otkriveno je da je uhapšen izvesni Đoko Drobnjak, špediter iz Bara, koji se sumnjiči da je postao član kriminalne organizacije koju je formirao sa još dva nepoznata lica.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Drobnjak je osumnjičen da je manipulisao kontejnerima u kojima se nalazila droga, da je početkom januara označio kontejner u luci Bar i preusmerio ga ka „Voliju” da bi omogućio ostalim članovima kriminalne grupe da ga preuzmu, ali da su u tome sprečeni.

Ono što je mnogima zaparalo uši tokom obraćanja ljudi iz SDT Crne Gore i čelnika Carine jeste da ni u jednom momentu nije spomenut vlasnik kompanije „Voli” Dragan Bokan, koji važi za jednog od najbogatijih Crnogoraca.

Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Naprotiv. Način kako je sve prezentovano jasno stavlja do znanja da je ovaj tajkun, inače i prvi čovek Košarkaškog kluba Budućnost, očigledno zaštićen kao beli medved.

ŠPEDITER SVE SAM RADIO?

U prilog ovakvim tvrdnjama ide i činjenica da nikome nije još palo na pamet da sasluša vlasnike „Volija” ili koordinatore magacina s obzirom da se pronalasci opojnih droga često vezuju za magacine ovog trgovinskog lanca.

– Samo „legendarni” tužilac Katnić ima smelost da izađe pred crnogorsku i međunarodnu javnost i da kaže da je jedan siroti špediter, koji ima stančić kupljen na kredit i jedva preživljava, sposoban da sam i bez ičije pomoći u Crnoj Gori plati 2,5 miliona evra proizvođaču, dopremi i ukrca robu u Južnoj Americi, transportuje do Paname, pa do italijanske luke Đoja di Turo, pa prekrca na manji brod, istovari u luku Bar, otvori kontejnere, izvadi kokain, prebaci negde na nepoznatu lokaciju, zatvori kontejner, stavi plombu… – prokomentarisao je predsednik Pokreta za promene Nebojša Medojević.

„KARTEL IH IZABRAO”

Ovaj poslanik u Skupštini Crne Gore nije želeo da sa- krije razočarenje zbog svega što je čuo tokom konferencije za medije.

– Naravno, multimilionske kompanije bliske Đukanoviću i DPS, „Rastoder grup” i „Voli”, nisu imali pojma da se u njihovim kontejnerima i njihovoj robi švercuju tone kokaina, ko zna koliko godina. Kako da ne! Kartel je baš slučajno izabrao ove kompanije – zaključio je Medojević, uz konstataciju da je ulična vrednost zaplenjene droge 200 miliona evra.

Piše: Ekipa Objektiva

OVU I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 15. JANUAR

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar