Bez obzira na sudski proces, Đoković će biti deportovan: Bivši član granične policije otkrio plan vlasti!

Da li ovo znači da je deportacije neizbežna?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Baker

Poslednjih dana situacija oko Novaka Đokovića je glavna tema svih svetskih medija, a čini se da bi ona mogla da bude zaključena još večeras.

Ipak, prema tvrdanjama australijskih medija Srbin je u ovoj situaciji osuđen na propast, barem tako piše “7news”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Novak Đoković bio je osuđen na propast i pre nego što je dobio tužbu Federalnog okružnog suda protiv deportacije iz Australije. To je uverenje bivšeg zvaničnika australijskih graničnih snaga, koji je pre nedelju dana s pravom rekao da će ministar za imigraciju Aleks Houk ukinuti Đokovićevu vizu – piše ovaj portal.

U ovom tekstu su prenete reči neimenovanog sagovornika koji je inače bivši član australijske granične policije.

Moj izvor kaže da će, bez obzira na sudski rezultat, Đoković i dalje biti deportovan. To je bilo kao podizanje crvene zastave biku vladi – dodaje se.

– Napravio je veliku pesmu i igru od ove pandemije. Kada je ona prvi put počela, zabavljao se na sopstvenom turniru bez majice na sceni sa drugim igračima.

– Suština je da morate biti potpuno vakcinisani da biste ušli u zemlju, osim ako nemate izuzeća od određenih stvari, a on nije. On je svetski broj 1, ali zato što je tako glasan anti-vakser, zato su ga pogledali i zašto mu je viza prvobitno odbijena.

Mnogi su se pitali kako je Đokoviću dozvoljeno da se ukrca na let za Australiju bez potrebne vize.

Kada podnesete zahtev za vizu u inostranstvu, dolazite na internet i to je prilično brzo. Australija nema oficire graničnih snaga u svakoj luci širom sveta – rekao je neimenovani izvor.

– Nemamo resurse. To je nepraktično i nije izvodljivo. Dakle, urađene su provere prošlosti, one prolaze kroz proces i… pojaviš se u bazi podataka ako si kriminalac ili ako imaš kriminalnu istoriju, te se pažljivo pogleda. Jasno je da Novak nije kriminalac – svi to znamo. Ali pošto je privukao toliko pažnje na sebe, to ga je učinilo metom.

Pored svega toga u slučaju poraza Novaka bi mogla da sačeka i trogodišnja zabrana ulaska u Australiju.

Ako vam se viza ukine, posebno ako vam ministar za imigraciju ukine vizu, automatski dobijate trogodišnju zabranu – rekao je on.

BONUS VIDEO:

Ministar Udovičić uputio jake reči podrške Đokoviću: “Uz tebe je cela Srbija, Novače!”



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar