VAŽNO

MUP Srbije objavio NOVI SNIMAK: Evo kuda se tačno kretao Matej Periš u noći nestanka (VIDEO)

Novo obaveštenje MUPa Srbije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Stefan Kojić, Printscreen, Wikipedia

Ministarstvo unutrašnjih poslova apelovalo je na medije i pozvalo ih da se uzdrže od objavljivanja netačnih i neproverenih informacija i plasiranja u javnost video snimaka na kojima se insinuiraju događaji koji su prethodili nestanku hrvatskog državljanina Mateja Periša, jer na taj način, plasiranjem dezinformacija, ometaju istragu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Policijski službenici pregledali su stotine sati materijala, snimaka sa svih nadzornih kamera sa trase kretanja Periša i okoline i na osnovu njih napravili rekonstrukciju njegovog kretanja, od trenutka izlaska iz pravca Beton hale u 1.43 sati do momenta silaska do Save, u 1.52 sata posle ponoći, odakle mu se gubi svaki trag, navodi se u saopštenju MUP-a.

Kako se dodaje, na osnovu pregleda svih snimaka, jasno je da Matej, od trenutka izlaska iz Beton hale, sem taksiste koga je zaustavio i sa kojim je policija obavila razgovor, nije bio u kontaktu i interakciji ni sa jednim drugim licem.

– Naglašavamo da je u dosadašnjem toku istrage policija obavila razgovor sa Matejevim prijatelima koji su te večeri bili sa njim, osobljem kluba, svim svedocima i da je na osnovu svih izjava isključena svaka mogućnost da je njegovom nestanku prethodio sukob ili tuča – ističe se u saopštenju.

Kako se navodi, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, različitih organizacionih jedinica, već 13 dana kontinuirano tragaju za Matejem Perišem, i od trenutka prijave nestanka, 31. decembra prošle godine, ulažu maksimalne napore i preduzimaju sve mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi mladića pronašli.

U potragu su između ostalih uključeni pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, kojoj je nestanak i prijavljen, Policijske ispostave za bezbednost na rekama, pripadnici Žandarmerije, Policijske brigade kao i pripadnici policijskih uprava Pančevo, Smederevo i Požarevac. U cilju pronalaska Mateja Periša preko Interpola obaveštene su i policije zemalja u okruženju, kaže MUP.

– Još jednom apelujemo na medije i pozivamo ih da se zbog osetlivosti teme, saosećanja sa roditeljima i porodicom nestalog mladića, i remećenja daljeg toka istrage, ne šire dezinformacije i ne plasiraju neproverene snimke kojima insinuiraju navodne scenarije koji su prethodili nestanku –  ukazuje se u saopštenju.

MUP dodaje da se kompletna rekonstrukcija kretanja Mateja Periša od izlaska iz Beton hale, skinuta sa nadzornih kamera može preuzeti sa FTP

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

  1. Jao, Bože. Ima li kamera dalje niz reku? Poslah vam poruku na drugi tekst o gospođi koja ga ''vidi'' u tunelu. Svi me nestanci pogode, a ovaj nešto posebno. Ta se ovo dešava da ovoliko osoba nestaje? Živim i tugu roditelja. Bože gospode, sve nestale vratite kući. Šta je ovo?

    Odgovori
  2. Posle ovoga i dalje citajte i gledajte i bulaznite teorije zavere novinara i ostalih bolesnika. Sve je na stetu i tugu roditelja.

    Odgovori

Ostavite komentar