Objektiv EKSKLUZIVNO otkriva: Evo koliko košta plac gde je Belivuk planirao da gradi tvrđavu (FOTO)

Belivuk se za kupovinu "šteka" odlučio još dok je njegov prijatelj Sale Mutavi bio živ

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG / RADE PRELIC / mn,Maša Banđur

Pre sedam godina Veljko Belivuk (36) je, kako je Objektiv ekskluzivno otkrio, preko svoje supruge Bojane, kupio veliki plac u Vrčinu.

Lokacija je bila idealna da Belivuk, koji je optužen za brojna nedela, napravi pravo utvrđenje, a o čemu je Objektiv već pisao.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

IDEALNO ZA VIDIKOVAC

Belivuk je zemljište u Vrčinu kupio deset meseci pre ubistva svog prijatelja.

– Belivuk je 26. januara 2016. kupio plac za 10.000 evra. Pare je njegova supruga Bojana dala na ruke prodavcu i na nju se ovaj plac i vodi. U pitanju je građevinsko zemljište, a idealno je za gradnju kuće jer je u pitanju vidikovac. Nije mu zgodno prići i video bi se svako ko dolazi. Tada je cena bila znatno niža, ali zbog blizine auto-puta i lokacije, u toj zoni sada za ar zemlje prodavci traže i 5.500 evra. Sada bi taj plac vredeo 55.000 evra – otkriva dobro obavešten izvor Objektiva.

Kako saznajemo, Veljin plac se vodi kao gradsko građevinsko zemljište i njiva 5. klase. Međutim, sad je Belivukovoj ženi zabranjena bilo kakva prodaja jer je u toku istrage zbog sumnje da su ga kupili prljavim novcem.

GLAVA MUTAVOG VREDELA 300.000 EVRA

Kako kažu upućeni, Belivuk se za kupovinu “šteka” odlučio još dok je njegov prijatelj Sale Mutavi bio živ, kako bi bio u njegovoj blizini. Međutim, nisu se mnogo viđali u vikend-zoni Vrčina jer je Sale Mutavi ubijen, 13. oktobra 2016. u Bačvanskoj ulici, u blizini Centralnog zatvora. Nepoznati napadači ispalili su u njega oko 60 metaka iz “kalašnjikova” i potom pobegli sa mesta zločina. Stanković je najverovatnije sumnjao da bi mogao da bude meta napada jer je, navodno, na sebi imao pancir.

Međutim, to ga nije sačuvalo jer su mu ubice pucale u glavu. Posle zločina mediji su spekulisali da je kriminalna grupa iz Crne Gore za njegovu likvidaciju platila 300.000 evra, ali ne u novcu, već u kokainu. Stanković je bio vođa navijačke grupe Janjičari, koja je 2013. preuzela južnu tribinu Partizanovog stadiona i pozicionirala se kao najjača, a članovi njegove ekipe bili su umešani u brojne nasilne incidente.

Na tom mestu ga je zamenio Belivuk, koji je Janjičarima promenio ime u Principi. Pod okriljem ove navijačke grupe Belivukova kriminalna grupa izvršila je brojna krivična dela, među kojima i ubistvo Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukićevića, Milana Ljepoje i Zdravka Radojevića.

Očekuje se da će se optužnica protiv ove grupe u Srbiji proširiti i zbog ubistva Nikole Mitića, dok je u Crnoj Gori u toku istraga ubistva Damira Hodžića i Adisa Spahića. Belivuk je navodno učestvovao i u likvidaciji vođa “škaljarskog klana” u Atini.

STAN U ŽIVKA DAVIDOVIĆA

Belivuk je u luksuznom kompleksu u Ulici Živka Davidovića na Zvezdari kupio i stan od 80 kvadrata, koji je plaćen najmanje 150.000 evra.

U tom kompleksu su stanove kupili i njegov prijatelj Marko Miljković Mare (30) i još neki članovi njegovog zloglasnog klana.

Stan je prepisao na svoju suprugu Bojanu, ali i taj stan je predmet istrage jer se sumnja da je kupljen od “krvavih” para.

“ROLEKS” OD 17.000 EVRA

Od Belivuka je oduzet ručni sat “roleks” vredan dva miliona dinara (17.000 evra)!

ODUZET “TIGUAN”

Belivuk je voleo da se šepuri u lepim automobilima, ali posle hapšenja mu je oduzet automobil “folksvagen tiguan”.

“ŠKODA” U GARAŽI

I “škoda superb” koju je parkirao u garaži svog stana na Zvezdari oduzeta je Belivuku, jer se osnovano sumnja da je taj automobil stekao kriminalnom delatnošću.

BILO I KEŠA

Prilikom pretresa stana, kod Belivuka je nađena i izvesna količina novca stečenog, prema stavu tužilaštva, “krvavim radnjama”.

NOVA ŠILEROVA

Belivuku je zabranjena i prodaja vile u Kozarčevoj 4, koju je sagradio tik uz kuću svog ortaka Marka Miljkovića (30) Mareta, pa je zovu “Šilerova”. Kako Objektiv saznaje, Belivuk je ovaj plac sa objektima kupio 7. oktobra 2019. za 835.000 evra.

– Na tom zemljištu bilo je više objekata, koje je Belivuk kupio i prepisao na ime svoje tašte Snežane Đorđević i njenog supruga Branka. Potom je sagradio objekat u prizemlju veličine 18 h 12 metara na dva sprata. Plac i objekti kupljeni su od dve vlasnice za 102.369.744 dinara (835.000 evra) – tvrdi izvor Objektiva.

Na ovu kuću i plac stavljena je zabrana prodaje.

Piše: Danica Ćuruvija

BONUS VIDEO: 

OVU I DRUGE AKTUELNE TEME MOŽETE DA PROČITATE U ŠTAMPANOM IZDANJU ZA 6., 7., 8., I 9. JANUAR

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar