“Nikada nije ulazio naglo u vodu”: Matejev prijatelj OTKRIO stvari koje mogu napraviti PREOKRET istrage

Matej nije sklon ni ekstremnim sportovima, kaže njegov drug

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Jedan od prijatelja nestalog Mateja Periše (27) iz Splita, koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu, juče je ispričao da Matej nikada nije voleo da naglo ulazi u vodu i da je snimak na kome se vidi kako on usred noći ulazi u ledenu Savu začudio.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Svi Matejevi drugovi koji su bili u Beogeradu ispričali su da je sve bilo u apsolutnom redu, nikakave svađe ni sukoba nije bilo. U klubu su upoznali ekipu iz Zadra, koju su častili pićem, provod je bio odličan sve dok Matej nije nestao – počinje priču njegov prijatelj i nastavlja:

– Pokušavam danima da rekonstruišem i dešifrujem šta je moglo da se desi, a da nikako ne ugrozim istragu, niti odmognem. Gledao sam snimke u medijima i šokiran sam, jer Matej nikada nije voleo da direktno ulazi u vodu. Usred leta, on bi ulazio postepeno i kvasio se, svi smo mu se uvek smejali zbog toga i pričali mu da je kao neka baba.

Kako objašnjava, Matej nije sklon ni ekstremnim sportovima.

– Nije voleo kajtsurfing, paraglajding, sportove na vodi, koji su tipični za makarsko područje. Onaj snimak skoka s litice je nastao tokom leta, kada smo taj jedan jedini put otišli na plažu, četiri meseca je radio bez slobodnog dana na svom brodiću. Svima je teško, niko ne može da veruje šta se desilo.

Prijatelj ističe i da su drugovi, koji su kobne večeri bili sa Perišem, stiglli u Split krajnje iscrpljeni: “Oni su sarađivali sa policijom, svi su bili korektni prema njima, odgovarali su na brojna pitanja. Momci ne žele da pričaju za medije, nije im ni do čega”.

Svako ko ima bilo kakvu informaciju o nestalom mladiću moli se da o tome obavesti MUP Srbije ili da se javi na broj telefona koji je porodica navela kao kontakt: +38598432700.

BONUS VIDEO:



Izvor: Blic

Komentari (2)

Ostavite komentar