Gradonačelnik pao sa 200 kg KOKAINA u službenom vozilu: Policija ćutala o SKANDALU

Zvaničnika uhvaćen na kontrolnom punktu u Nigeru

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen Youtube/11Alive

Policija u Nigeru zaplenila je veliku količinu droge kada je zaustavila službeni kamion u kojem je bio lokalni gradonačelnik, prenosi Metro.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kod zvaničnika i njegovog vozača, nađeno je 199 paketa teških po kilogram za koje se smatra da vrede oko 8,7 miliona dolara (oko 7,7 miliona evra).

Njih dvojica su u nedelju zaustavljeni na kontrolnom punktu na severu te afričke zemlje, na putu koji je vodio iz pustinjskog trgovačkog centra Agadez, rekli su policijski izvori lokalnim medijma.

U saopštenju Centralnog biroa Nigera za suzbijanje ilegalne trgovine narkoticima (OCRTIS) potvrđeno je da je u toj oblasti zabeležena rekordna zaplena, ali nije dato više detalja.

Smatra se da je zapadna Afrika tranzitna ruta narkotika koji putuju iz Južne Amerike u Evropu, na kojoj je zabeležen niz rekordnih hapsešnja poslednjih godina.

Senegal je u oktobru zaplenio više od dve tone čistog kokaina sa jednog broda ispred svoje obale, a prošlog januara, gambijske vlasti su otkrile skoro 3 tone u pošiljkama koje su stigle iz Ekvadora.

U Nigeru je prošlog maja zaplenjeno 17 tona smole kanabisa u vrednosti od oko 37 miliona dolara.

Posle tog incidenta, koordinator Interpolove jedinice za drogu Jan Drapal sugerisao je da narko bosovi šalju veće pošiljke kao odgovor na sve veću evropsku potražnju.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs, metro.co.uk

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar