Krajinović kroz dramu do startne pobede: Filip u taj-brejku savladao malo poznatog Čileanca

Na teren će sledeći Lajović i Garin

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/Steve Christo

Teniska reprezentacija Srbije povela je sa 1:0 protiv selekcije Čilea, pošto je Filip Krajinović u prvom meču 2. kola ATP Kupa savladao Alehandra Tabila rezultatom 2:1 – 6:4, 3:6, 7:6.

Srbija je u 1. kolu slavila protiv Norveške rezultatom 2:1, dok je Čile porazen od Španije (3:0), a naredni duel ove dve selekcije igraće Dušan Lajović i Kristijan Garin, inače 17. teniser sveta. Zatim, sledi i dubl meč.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U prvih šest gemova meča između Krajinovića i Tabila nismo videli nijednu šansu za brejk, da bi Srbin u 7. gemu oduzeo servis rivalu i zatim poveo i sa 5:3. Čileanac je bez problema uzeo gem na svoj servis, ali na Krajinovićev ništa nije mogao. Srpski as je iskoristio svoju prvu set loptu i poveo sa 1:0.

Krajinović je odlično otvorio i drugi set, uzeo je brejk i poveo sa 2:0, ali je zatim u potpunosti pao. Čileanac je to iskoristio vezao je pet gemova i na taj način je praktično završio posao. Doduše, na 5:3 je iskoristio svoju tek treću set loptu što je bio pokazatelj da se Filip ipak malo probudio.

Nije to pokazao u 1. gemu trećeg seta, jer je odmah izgubio servis, ali je već u narednom uspeo da vrati brejk. Zatim je Filip poveo i sa 3:1, uz još jedan brejk, da bi dozvolio Tabilu da se vrati u meć i izjednači na 3:3. Krajinović je imao brejk šansu pri rezultatu 4:3, nije je iskoristio, ali je uspeo da osvoji svoj servis i dođe do 5:4.

Na velikom iskušenju Filip je biio u 11. gemu, kada je rival imao jednu brejk šansu koju nije iskoristio. Izvukao se Krajinović, dobio nekako na razliku za 6:5, a zatim je na Tabilov servis stigao do 30:30. Set je, ipak, otišpao u taj-brejk gde je Čileanac poveo sa 2:0 i uneo nemir u tabor srpske reprezentacije.

Ali samo na kratko, jer je Krajinović potom vezao šest poena, vratio mini brejk i uzeo još dva, te na kraju dobio set sa 7:6 (7:5) i tako doneo našem timu prednost u ovom drugom kolu.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs, Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar