Dejan Radonjić u epizodi – negujmo srpski jezik!

Harizma, znanje, autoritet, srčanost i posvećenost...

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaški klub Crvena zvezda prosto ne može da se zamisli bez Dejana Radonjića.

Sve posle njegovog odlaska 2017. godine bio je maglovit period za navijače crveno-belih, uz povremene bljeskove Milana Tomića, međutim, činjenica je da je veza između Radonjića i Zvezde prosto neraskidiva.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nakon njegovog povratka pre tačno godinu dana, mnogi su bili skeptični da li će moći sa postojećim igračkim kadrom da napravi neki rezultat, ali više niko ne dovodi u pitanje sposobnost Radonjića da ni od čega napravi nešto, da ne upotrebimo mnogo popularniji izraz.

Ono što je njegov zaštitni znak jesu domaći igrači, a ako se okrene ka strancima, to su sve proverene snage.

Naime, u prvom mandatu je sarađivao sa Lazićem, Dobrićem, Simonovićem, Kuzmićem, Kalinićem, Mitrovićem, Davidovcem, a i nekoliko godina kasnije mu na raspolaganju stoje isti ovi košarkaši, kao i Volters i Cirbes, koje slobodno možemo da uvrstimo u košarkaše sa velikim iskustvom igranja u Crvenoj zvezdi.

Foto: Starsport

Kada su svi otpisali Crvenu zvezdu početkom ove godine, Radonjić je izvukao maksimum iz ekipe i osvojio prvo Kup Koraća u Novom Sadu, a zatim preko Igokee i Budućnosti došao do trofeja ABA lige i plasmana u Evroligu.

Što se tiče letnjih transfera, ekipu su pojačali već pomenuti Volters, Cirbes, Mitrović i Kalinić, njima se pridodao Ivanović iz Budućnosti, a mesto pravog stranca imaju oporavljeni Aron Vajt i Ostin Holins, koji je stigao iz ekipe Zenita.

Dolazimo do zaključka da se Radonjić potpuno okrenuo ka tome da mu gro ekipe čine domaći košarkaši, što se pokazalo kao pun pogodak.

Izlišno je pričati o odnosu Radonjića sa Mitrovićem, Kalinićem, Lazićem i ostalim starosedeocima u crveno-belom timu, pa se stiče utisak da igrači na terenu daju i više od svog maksimuma, ponajviše upravo zbog Dejana Radonjića.

Možda crnogorski stručnjak nije napravio nešto više u van Crvene zvezde, ali je zato postao diplomac na temu “srpska košarka” i kada bi se većina navijača pitala, niko ne bi imao ništa protiv da se Radonjiću ponudi ugovor na 10 godina.

Harizma, znanje, autoritet, srčanost i posvećenost – to vam je Dejan Radonjić.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar