Naučnici zaključili: Ženama je HLADNIJE nego muškarcima, a presudna je JEDNA stvar

Mnogi misle da je starijim ljudima hladnije nego mlađim, ali istraživači su zaključili suprotno

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Možda vam nikada to nije palo na pamet, ali podaci pokazuju da žene i muškarci različito doživljavaju hladnoću.

Jedno istraživanje koje je sprovela kompanija Meridian Interior pokazalo je da je ženama u kancelariji hladnije nego muškarcima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U istraživanju je učestvovalo 1.000 ljudi i pokazalo je da žene imaju potrebu da se umotavaju u šalove i da oblače tople džempere, dok je muškarcima sasvim prijatno i u kratkim rukavima.

Ispostavilo se da ova razlika u percepciji temperature nije u našim glavama – ženama je na poslu zapravo hladnije od muškaraca.

Žene obično proizvode manje telesne topline od muškaraca, pa je verovatnije da će im biti hladno u kancelariji. Čak 37 odsto žena reklo je da im je često hladno na poslu, a 13 odsto njih je izjavilo da im je hladno sve vreme.

Foto: Shutterstock

Međutim, na doživljaj temperature u prostoru veliki uticaj, osim pola osobe, imaju i njene godine.

Istraživači su analizirali rasprau o temperaturi naspram godina učesnika, a čini se da je najmlađoj grupi (18 – 24 godine) najhladije na poslu, a 48 odsto njih tvrdi da im je hladno sve vreme.

Zapravo, postojala je primetna veza između godina i toga koliko je ljudima toplo ili hladno u kancelariji, pri čemu je manje verovatno da će starije grupe po godinama osećati hladnoću na poslu, nego njihove mlađe kolege.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Večernji.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar