Prvi rezultati istrage stravične nesreće kod Novog Pazara: Evo šta je bilo KOBNO po četvoricu mladića

Odmah nakon poslednje tragedije zasedao je Gradski savet za bezbednost saobraćaja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs,Facebook

Četvorica mladića nastradala su u nedelju uveče u udesu u Lukarima kod Novog Pazara zbog velike brzine i izletanja s puta, pokazali su prvi rezultati iz istrage.

Amel Ibrahimović (21), Amar Ujkanović (21), Senad Đerlek (22) i Mithat Hamidović (23) kobne večeri bili su u “golfu”, kad su u blagoj krivini udesno prešli u suprotnu traku, ili usled nepropisnog preticanja ili zbog proklizavanja, pa su direktno udarili u drugi “golf”, u kom je povređena tročlana porodica – otac, trudna supruga i njihovo trogodišnje dete.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Inače, na ovoj opasnoj deonici Ibarske magistrale, koja vodi ka Kosovu i Metohiji i Crnoj Gori, u poslednjih nekoliko godina nastradalo je petnaestak ljudi.

Prosvetni radnik Haris Ibrahimović, koji je brat od strica nastradalom Amelu, ispričao nam je posle tragedije da je ova saobraćajnica nebezbedna i rizična.

– Relacija od Novog Pazara do Lukara je zapostavljena u bezbednosnom smislu. Imamo tu osnovnu školu “Jošanicu”, deca nam tu idu, a nema ni pešačkog prelaza, ni ležećeg policajca… Deca su tu ranije ginula – poručio je Ibrahimović, koji je bio nastavnik četvorici stradalih mladića.

Inače, odmah nakon poslednje tragedije zasedao je Gradski savet za bezbednost saobraćaja i doneta je odluka da saobraćajni stručnjaci obave takozvanu dubinsku analizu saobraćajnice, koja u Novom Pazaru važi za crnu tačku.

Informerov izvor iz istrage objašnjava da je policija obavila detaljan uviđaj tragičnog udesa i da su svi detalji fotodokumentovani.

– Policija je tokom uviđaja sve fotodokumentovala, a vozila su prebačena u dvorište Policijske uprave. Dosadašnji rezultati istrage pokazuju da je do udesa došlo zbog neprilagođene brzine i zbog toga što je automobil, u kojem su bili mladići, prešao u suprotnu traku. Nakon direktnog sudara, automobil je izleteo sa kolovoza – kazao nam je izvor iz istrage.

Prema rečima našeg sagovornika, ovaj putni pravac je rekonstruisan pre nekoliko godina, ali postoje blage i dugačke krivine, koje “prevare” vozače.

– Asfalt je skoro zamenjen, put je širok, u dve trake, ali postoje te krivine sa kojih automobili često izleću. Očekujemo da stručnjaci za bezbednost saobraćaja kažu šta treba da se uradi na toj deonici da bi bila bezbednija – napominje naš sagovornik.

BONUS VIDEO: 

 



Izvor: Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar