OBJEKTIV INTERVJU - MILANA TIRNANIĆ

EKSKLUZIVNO – najlepša srpska atletičarka: Ovde mi je bolje nego u Nemačkoj, Zvezda mi spasila karijeru!

"Od Deda Mraza očekujem normu za Svetsko, jer ću normom za Svetsko automatski postaviti i nacionalni rekord", otkrila je šarmantna Milana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Vladimir Šporčić

Atletika je poznata kao kraljica sportova, apsolutno sa razlogom.

Toliko različitih takmičenja, od trkačkih, preko bacačkih, pa sve do skakačkih dovodi publiku svih starosnih generacija na tribine stadiona.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ali, atletiku krase i izuzetno lepi sportisti, a u dresu Crvene zvezde nastupa jedna od najlepših devojaka na atletskom nebu Srbije, ali i Evrope i sveta. Šarmantna Pančevka Milana Tirnanić ugostila nas je u svom kraju i osmehom već pri prvom susretu pokazala zbog čega lomi srca muškog dela publike širom planete. Milana se takmiči u sprinterskim disciplinama, a sada formu tempira za dvoransko Svetsko prvenstvo koje će se krajem marta održati u našoj prestonici:

– Takmičenja su polako krenula, ali ne i za mene. Od 18. do 20. marta je dvoransko Svetsko prvenstvo u Beogradu za koje se spremam, tako da krećem sa takmičenjima malo kasnije kako bih spremno dočekala najvažnija iskušenja – počela je priču 27-godišnja Pančevka, a zatim je otkrila šta želi kao novogodišnji poklon:

– Od Deda Mraza očekujem normu za Svetsko, jer ću normom za Svetsko automatski postaviti i nacionalni rekord.

Milani je 2021. godina bila više nego uspešna, što je i sama zaključila:

– S obzirom na koronu koja je poremetila i 2020. i ovu godinu, mogu reći da je 2021. bila uspešna. Postavila sam lične rekorde i na 60 i na 100 metara tako da sam zadovoljna.

Ali, odmora nema…

– Praznike ću provesti u treningu, 31. treniramo, prvog imamo pauzu, drugog lakši trening, a već trećeg krećemo punim intenzitetom. Tako da su meni praznici kao vikend.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Milana Tirnanić (@milana.tirnanic)

Kruna karijere mogla bi da dođe 2024. godine. Olimpijske igre u Parizu san su prelepe Pančevke:

– Svaki atletičar bi voleo da se plasira na Olimpijske igre. Samo su baš pooštrili norme i nadam se da će to korigovati kako bi mi olakšali put do Pariza 2024. godine. Toliko su podigli norme, da je jako malo ljudi uspelo da ih ostvari, te je ostalo puno praznih mesta. Olimpijske igre su cilj, ali svašta može da se desi do tada.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Milana Tirnanić (@milana.tirnanic)

Zanimljiv životni put imala je Milana:

– Rođena sam Pančevka, čak sam i trenirala u Dinamu godinu dana, ali sam se kasnije preselila u Nemačku gde su mi roditelji. U Srbiji mi je lepše, a ja sam i zbog sebe i zbog sporta i treninga morala da se vratim, daleko su bolji uslovi kod nas. U Crvenoj zvezdi su mi omogućili sve šta je potrebno kako bih nastavila da se bavim atletikom, da nisu verovatno bih završila karijeru i posvetila se fakultetu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Milana Tirnanić (@milana.tirnanic)

Otkrila nam je i šta studira:

– Studiram Visoku sportsku i zdravstvenu školu, to sam upisala čim sam se vratila u Srbiju, ali trenutno malo teže ide jer živim u Pančevu, a i puno obaveza prema atletici.

I koliko god brzo trčala, od muških pogleda ne može da pobegne, niti da se sakrije. Milana pleni lepotom, a osmehom topi i najhladnija srca. Ipak, muškarci širom planete ostaće razočarani:

– Zauzeta sam, sa jednim bivšim atletičarom sam, eno ga tamo čeka me da završim – uz osmeh je otkrila Milana.

Gde sebe vidi Milana Tirnanić u narednom periodu života:

– Volela bih da ostanem u atletici i to u Srbiji, ako postoji mogućnost. Moji su preko, pa ćemo videti.

Ovu, i mnoge druge zanimljive priče, možete pronaći u novogodišnjem broju štampanog izdanja lista Objektiv.

Piše: Žarko Sokić

BONUS VIDEO: 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar