Bivša žena ga upropastila: Mora da plati 250 MILIONA dinara i ne sme iz zemlje sledećih 8.000 GODINA

Hemičar iz Australije zarobljen je u Izraelu zbog veoma oštrog zakona

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Linkedin

Jednom Australijancu zabranjeno je da napusti Izrael do 9999. godine – zahvaljujući bizarnom zakonu o razvodu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Noam Hupert (44) ne sme da ode iz zemlje dok ne plati više od 3,34 miliona australijskih dolara (oko 250 miliona dinara) alimentacije.

Hupert se preselio u Izrael 2012. da bi bio bliži svojoj deci, godinu dana nakon što se njegova bivša žena preselila u zemlju.

Supruga je protiv njega podnela brakorazvodnu parnicu izraelskom sudu. Sud je 2013. godine izdao takozvanu naredbu o „obustavi izlaska” protiv Huperta zbog njegovog „budućeg duga” od 5000 izraelskih šekela (oko 165 hiljada dinara) mesečno, sve dok oba deteta ne napune 18 godina. To znači da on ne može da napusti zemlju ni iz jednog razloga, čak ni zbog odmora ili posla.

– Od 2013. sam zaključan u Izraelu – rekao je on, a prenosi nevs.com.au. Tvrdio je da je jedan od mnogih stranih državljana koji su se našli na udaru izraelskog pravosuđa zato što su bili oženjeni Izraelkama.

Hupert, koji je po struci hemičar i radi za farmaceutsku kompaniju, rekao je da želi da podeli svoju priču kako bi pomogao drugim Australijancima koji bi mogli da se nađu u sličnoj situaciji.

U Izraelu zakon o razvodu znači da žene mogu da zabrane putovanja ocu svoje dece kako bi se uverile da će primati alimentaciju, kaže Sorin Luka, rediteljka dokumentarnog filma “Bez dozvole za izlazak” (No Exit Order).

– Kada otac dobije nalog, može biti u zatvoru do 21 dan, bez obzira da li je sposoban da plati ili ne – bez ikakve istrage o njegovim finansijama. Od muškaraca se očekuje da plaćaju deci 100 posto ili čak više od svojih prihoda – napisala je Luka.

Britanska novinarka Marijana Azizi, koja je vodila kampanju za podizanje svesti o tom pitanju, rekla je da je skoro nemoguće utvrditi tačan broj muškaraca pogođenih ovim zakonom.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, news.com.au

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar