Neće moći da vas IZAZOVE: Najbolji način da izbegnete svađu sa SVEKRVOM tokom praznika

Pokušajte da ne reagujete preterano na njene reči

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Porodične svađe su veoma česte tokom praznika, pa se mnogi pitaju na koji način mogu da ih izbegnu.

Kada bi mogli, parovi bi najradije proveli praznike u svom domu, bez drugih članova porodice.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Međutim, svi znamo da to nije moguće, pogotovo kada su u pitanju praznici kada je veoma važno da provodimo vreme sa svojom porodicom.

Više od 60 odsto žena se požalilo da odnosi između njih i svekrva eksaliraju upravo za vreme praznika. Kada vam njegova majka uputi kritiku ili negativan komentar, bilo da je reč o najbanajlnijim sitnicama, recite joj da je u pravu.

To će je i te kako iznenaditi. Umesto da ulazite u diskusije, da se opravdavate ili branite, jednostavno se složite s njom, skrenite misli i tako ćete otkloniti povod za svaku dalju svađu.

Takođe, ne dozvolite da zbog njenih reči nastrada vaš partner, jer on može biti odgovoran za ponašanje i komentare svojih roditelja.

Foto: Shutterstock

Kako stvari ne bi eskalirale i kako biste sprečili svađu, pre bliskog susreta sa porodicom napravite mali dogovor sa partnerom. Upozorite na one situacije u kojima imate kratak fitilj i koje vas olako mogu izbaciti iz takta.

Dogovorite sa njim tajni znak, poput laganog kašlja, ili njemu vidnog dodirivanja nekog dela tela poput uha, nosa ili usta, kojim ćete ga upozoriti kada osetite da su stvari izmakle kontroli, te da je vreme da on učini nešto.

Takvom vrstom zajedničkog dogovora dajete mu šansu da vas odvoji od svoje mame i spreči mogući sukob. Najvažnije je da se fokusirate na to kako ćete praznike provesti sa svojim partnerom, te se potrudite da doživite nezaboravne trenutke. Ako ne postavite tako stvari unapred, povećaćete izglede da dođe do neugodnih situacija.

Osim toga, pokušajte da za vreme praznika izdvojite vreme samo za sebe. Najvažnije je, posebno u stresnim prilikama, da se posvetite jedno drugome. Zaboravljeni hobiji i zajednički interesi neka temelje plan vaših praznika. Vratite se nekim starim ritualima i romantičnim trenucima.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, stil.kurir.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar