Ljudi masovno ostavljaju OTVORENE gepeke automobila, a evo i ZAŠTO: Oglasila se i policija (FOTO)

Ovaj trend je postao toliko popularan da su morali da se oglase i organi reda

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Instagram

Prošle nedelje je slika dva parkirana automobila s otvorenim gepekom postala poznata širom sveta, te se stiče utisak da se radi o novom trendu. Lokalne vlasti sugerišu vlasnicima automobila da to ipak ne čine.

Naime, uzrok ovom trendu je sve veći broj provala u automobile. Vlasnici zato ostavljaju otvoren gepek kako bi provalnicima dali do znanja da u automobilu nema ništa vredno.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

San Francisko i Oukland su poslednjih meseci zabeležili značajan porast provala u vozila, navodi “Insajd edišn”.

Prema novinskim izveštajima, sve veći broj stanovnika ovih gradova u Kaliforniji počeo je da iznosi vrednosti iz automobila, ostavlja otključana vrata i širom otvoren gepek dok završavaju obaveze u gradu ili odlaze na posao.

– U mom automobilu nema ničega i ostavljam ga otvorenog da lopovi vide da nemaju šta da odnesu – izjavila je za “Insajd” Parisa Hemat iz San Franciska, koja redovno pribegava pomenutoj praksi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by #Quetookthat? (@quilrobinson)

“En-Bi-Si” izveštava da su provale i krađe u San Francisku poraske za skoro 200 posto od prošle godine, a svaki dan bude prijavljeno njih 74. Neki vlasnici automobila zbog toga su počeli da ostavljaju poruke i znake koji poručuju: “Molim vas, koristite bravu” ili “Molim vas, ne razbijajte staklo, unutra nema ništa!”.

Ovaj trend je postao toliko popularan da je morala da se oglasi i policija.

– Zbog ovoga što radite mogli bi da vam ukradu akumulator i gume. Mogu da otvore kasetu i pronađu dokumenta koja bi im otkrila gde živite. To je pozivnica za katastrofu – kaže zamenik šefa policije Tom Garet.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar