Četiri uzorka poslata na proveru: Nema obolelih u većinski srpskim sredinama na KiM!

Deset pacijenata pregledali su mobilni timovi iz Gračanice, nije utvrđeno prisustvo kliničko-epidemioloških kriterijuma koji ukazuju na infekciju COVID-19

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Nema obolelih u većinski srpskim sredinama, u albanskim je 79 zaraženo, a četiri suspektna pacijenta u severnoj Kosovskoj Mitrovici dala su uzorke koji su poslati na proveru, napisao je Marko Ðurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, na svom Instagram profilu.

U dnevnom izveštaju za KiM, Ðurić navodi da je dopremljeno 200 pumpi za dezinfekciju u Kosovsku Mitrovicu i da je u toku velika akcija dezinfekcije ulica i svih ulaza stambenih zgrada u većinski srpskim sredinama.

U Leposaviću je 69 stambenih zgrada dezinfikovano za jedan dan.

“Deset pacijenata pregledali su mobilni timovi iz Gračanice, nije utvrđeno prisustvo kliničko-epidemioloških kriterijuma koji ukazuju na infekciju COVID-19. U Kosovskoj Mitrovici 576 penzionera, čija je penzija manja od 15.000 dinara, počelo je da dobija pomoć u osnovnim životnim namirnicama,” navodi Ðurić na Instagramu.

Kaže i da je u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću juče prvi put došlo do masovnog kršenja policijskog časa koji je uvela Vlada Srbije.

Naime, kako navodi, od 17 časova pa do kasnije uveče centrom severne Kosovske Mitrovice i Leposavića šetale su stotine građana, zbog čega je Đurić apelovao na njih da to ne rade, jer ugrožavaju sopstveno zdravlje i zdravlje svojih najmilijih.

“U svim opštinama preko volonterskih timova obilazimo građane i trudimo se da izađemo u susret svim zahtevima, posebno u nabavci lekova i hrane, a imajući u vidu zabrane kretanja u toku policijskog časa, koje su uvedene kako s naše strane, tako i od strane Prištine”, napisao je Ðurić.

On je naveo i da je u srpskim sredinama u toku organizovano prikupljanje recepata u cilju nabavke lekova u Kosovskoj Mitrovici i centralnoj Srbiji, dok je u opštini Klina, koja je u karantinu, preko članova opštinskog Štaba za vanredne situacije organizovan obilazak starijih kojima se dostavlja hrana, “koju kupujemo prodavnicama u Klini”.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

KORONA SE NA KOSOVU NE SMIRUJE: Zaraženo još osam osoba!



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar