Sudi UBICAMA, a bije ljude po kafanama: Sutkinja koja je napala gošću u Beogradu ima MRAČNU prošlost

Posebno je čudno što je A. Z. osnivač organizacije Asocijacije žena sudija Srbije koje se u javnim nastupima bore protiv svakog vida nasilja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Sudija A. Z. (49), koja je u četvrtak veče u pijanom stanju udarila šamar i polila pićem gošću u kafiću „Cveće zla” u Nevesinjskoj ulici na Vračaru, sudi okorelim ubicama i silovateljima u Višem sudu u Beogradu, pa je njen poslednji incident podigao na noge srpsku javnost, koja se pita da li takva osoba može biti nosilac državne funkcije.

Pored toga, A. Z. je i osnivač organizacije Asocijacije žena sudija Srbije koje se u javnim nastupima bore protiv svakog vida nasilja. Ovu organizaciju je osnovala još dok je bila sudija Drugog osnovnog suda u Beogradu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

‒ Sudija je iz čista mira udarila gošću lokala. Neke devojke koje su bile blizu nisu smele da se umešaju, da odreaguju i spreče incident. Pozvana je i policija i Hitna pomoć, koja je pomogla povređenoj. Policija je saslušala povređenu i očevice, dok je sutkinja pobegla. Strašno je to što se dogodilo. Ta žena ima odgovornu funkciju, sudi u ozbiljnim predmetima… A koliko smo čuli, bilo je i ranije prijava zbog sličnih stvari. Rekoše četiri… – otkriva jedan od svedoka ovog incidenta za Objektiv.

A kakva je sada sudbina sudije koja je sebi dozvolila ovakav incident?

‒ Ako se sudija nedolično ponaša, onda mi reagujemo kao komora po Statutu Advokatske komore. Tada preko naših organa ukazujemo na negativne pojave i tražimo da se preduzmu odgovarajuće mere. Ako treba, obaveštavamo predsednika suda i Visoki savet sudstva. Sudovi vode računa o radu svojih sudija, disciplini, doličnom ili nedoličnom ponašanju, i u skladu sa instrumentima koji im stoje na raspolaganju, preduzimaju odgovarajuće mere – kaže advokat Momčilo Bulatović, predsednik AKB koji je deset godina bio predsednik osnovnog suda, a trideset godina je u advokaturi.

Kodeks ponašanja

Bivši predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Đorđević navodi da se iza postupka sudije A. Z. krije tužna životna priča.

Foto: Privatna arhiva

‒ Otkad joj je ubijen muž, pala je u depresiju i očajna je. Bila je dobar sudija, a ta životna situacija je dovela do toga. Društveno odgovorno ponašanje svih oko nje je da joj se pomogne ‒ apeluje Đorđević.

Inače, njen suprug je izrešetan 1. decembra 2015. godine u Ulici patrijarha Varnave na Vračaru, a povredama je podlegao 25. decembra 2015. Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio ubicu advokata na 30 godina robije. Ubijeni advokat branio je neke od najpoznatijih mafijaša iz Crne Gore, a prestao je da ih zastupa mesec dana pre ubistva.

 DRAMA u Beogradu: Pijana sutkinja NASRNULA na ženu, vređala je i udarila u lice

Predsednik suda traži izjašnjenje

Iz kabineta predsednika Višega suda u Beogradu Aleksandra Stepanovića nam je odgovoreno da je zatraženo izjašnjene od A. Z. povodom incidenta.

– Povodom navedenog incidenta, obaveštavamo Vas da je predsednik Višeg suda u Beogradu zatražio izjašnjenje od A. Z, budući da je o predmetnom događaju informisan iz sredstava javnog informisanja, a ne i od nadležnih državnih institucija – navedeno je u dopisu Višeg suda dostavljenom Objektivu.

Piše: DANICA ĆURUVIJA

OVU I DRUGE AKTUELNE PRIČE PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZADNJU OBJEKTIVA ZA 14. DECEMBAR
Foto: Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

  1. Pa ako je toliko depresivna,kako joj ne padne na pamet da naudi sebi,nego šenluči po kafanama i udara goste.Kako nije zaboravila da pobegne sa lica mesta.

    Odgovori

Ostavite komentar