Žuti meteoalarm: Magla okovala Srbiju, na pojedinim putevima smanjena vidljivost na 20 metara (FOTO)

Najkritičnija deonica Surčin-Obrenovac

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Magla
Objektiv/I.K.

Na području Vojvodine, Beograda, zapadne Srbije, Šumadije i Pomoravlja magla će se zadržati veći deo dana, uz smanjenu vidljivost i na manje od 100 metara, zbog čega je na snazi žuti meteoalarm.

Usled niskih temperatura u ovim krajevima moguća je pojava poledice, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHZS).

Žuti meteoalarm na snazi je u većem delu zemlje, sem na području Kosova i Metohije, istočne i jugozapadne Srbije.

Na sajtu RHZS-a se navodi da žuti meteoalarm znači da vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako se planiraju aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku.

Magla od jutros otežava vožnju na većini puteva u Vojvodini, na području Sombora, Subotice, Sremska Mitrovice, Novog Sada, na prilazima Beogradu, a slično je i na auto-putevima koji vode ka Mađarskoj i Hrvatskoj, kao i na putevima pored reka.

Magle ima i na auto-putu od Surčina ka Preljini, kao i od Niša ka Beogradu pored Velike Morave, a najgušća je pored reka, kanala i jezera.

Magla otežava vožnju i smanjuje vidljivost ispod 100 metara i na području Mačve, Srema, Banata, u Braničevskom okrugu, slično je i na prilazima Beogradu, na smederevskom, obrenovačkom, zrenjaninskom i pančevačkom putu, smanjuje vidljivost pored Save i Dunava, a često je može biti i na prevojima, mostovima i nadvožnjacima.

Foto: Objektiv/I.K.

AMS S upozorava da magla predstavlja veliku opasnost u vožnji jer dodatno stvara i vlažne kolovoze. Najkritičnija tačka je deonica puta Obrenovac-Surčin, gde je vidljivost smanjena i na 20 metara.


Zbog mraza i nižih temepratura koje samo u onim najtoplijim delovima dana dostignu pozitivne vrednosti, prisutna je opasnost od proklizavanja vozila, duži je zaustavni put, izletanja sa puta su češća, a postoji i opasnost od lančanih sudara, zato vozačima savetujemo da koriste period od 10 do 16 časova.

Foto: Objektiv/I.K.

AMS S prenosi i da na naplatnim rampama u Srbiji nema zadržavanja, a nema dužih zadržavanja ni na graničnim prelazima u Srbiji.



Izvor: Tanjug, Objektiv

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar