CRVENI METEOALARM

Za vikend ne izlazite napolje: Sneg i vetar u Beogradu i Srbiji, vreme OPASNO PO LJUDE!

Sneg će padati u celoj Srbiji, a velika opasnost stiže i sa jakim vetrom koji će prouzrokovati snežne nanose

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija,foto: Shutterstock

U većem delu Srbije RHMZ je upalio crveni meteoalarm i izdao posebno upozorenje na vremenske prilike koje će ovog vikenda da zadese Srbiju.

Kako se navodi, sneg će padati u celoj Srbiji, a velika opasnost stiže i sa jakim vetrom koji će prouzrokovati snežne nanose.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– U subotu u planinskim predelima na jugu i zapadu Srbije povećanje visine snežnog pokrivača, lokalno za preko 15 cm za 24 h. U nedelјu u većem delu Srbije sneg – navodi RHMZ.

U nižim predelima stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 25 cm, a na planinama i više, samo će se na severozapadu zemlјe zadržati suvo. Naročito obilne padavine se očekuju u brdsko-planinskim predelima istočne i jugoistočne Srbije, gde može pasti i do 50 cm novog snega. Duvaće jak severni vetar, koji će ponegde dostizati i udare olujne jačine uz stvaranje snežnih nanosa.

Crveni meteoalarm upućuje na vrlo opasne vremenske prilike, koje mogu uzrokovati veliku štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja.

Na području Beograda, u nedelјu vetrovito sa snegom – u nižim delovima grada od 5 do 15 cm snega, u brdskim oko 20 cm, a na Avali i Kosmaju i do 30 cm novog snega – navodi se u upozorenju istaknutom na sajtu RHMZ.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar