TRAGIČNI kraj slavnog muzičara: Imao je 28 godina, doživeo SVETSKI uspeh, a onda je DIGAO RUKU na sebe

Njegovo ime se veoma brzo našlo među najpoznatijim

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/SRP MUSIC 2

Tim Bergling, poznatiji kao Aviči, rođen je 1989. godine u Švedskoj. Bio je muzički producent i širom sveta popularni di-džej.

Svoju karijeru započeo je jako mlad, sa samo 16 godina objavljivanjem svog remiksa na internet-forumima elektronske muzike, što ga je dovelo do potpisivanja prvog ugovora sa izdavačkom kućom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

 

Foto: Printscreen/Youtube/BBC Three

Stekao je slavu u 2011. godini, sa svojim probojnim singlom “Levels”. Njegov prvi studijski album, “True” iz 2013. godine predstavljen je kao elektronska muzika sa elementima različitih žanrova. Berling se ovim albumom uzdigao u deset najboljih muzičara u više od petnaest zemalja sveta i zauzeo je vodeće pozicije na listama Australije, Švedske, Danske i SAD.

Uspeh je postigao zahvaljujući čuvenom singlu “Wake me up” koji je bio vodeći na većini muzičkih tržišta u Evropi, dok je zauzeo četvrto mesto po slušanosti u SAD. U 2015. objavio je svoj drugi album, “Stories”, a u 2017. godini objavljuje mini-album pod nazivom “Avicii”.

Sarađivao je sa mnogim poznatim svestkim imenima u svetu elektronske muzike: Dejdvid Getom, Nikijem Romerom i drugima.

Foto: Printscreen/Youtube/be CAREFUL

Bio je mlad, uspešan i jedinstven, a na njegovom talentu, koji ga je doveo do samog vrha za jako kratko vreme, mnogi su zavideli. Pored svega toga, izgleda da di-džej ipak nije bio srećan. Tada se spekulisalo da Aviči ima svoje teške unutrašnje borbe i da je u depresiji.

Nažalost, desilo se ono najgore. Pronađen je mrtav 2018. godine u Maskatu, sa nepunih 28 godina. Policija je saopštila da “nema krivičnih sumnji” u Berglingovoj smrti. Pet dana kasnije, njegova porodica je objavila otvoreno pismo u kom je navela da je on patio od ozbiljnog stresa i mentalnih problema već nekoliko godina, što je dalje impliciralo da je izvršio samoubistvo. U pismu se navodi da se Bergling “stvarno borio sa mislima o smislu života, sreće. On nije mogao da izdrži više. Želeo je da pronađe mir.” Portal “TMZ” je izvestio da je uzrok smrti samoubistvo zbog samopovređivanja.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar