UBIJEN na parkingu Pionira: Nakon 21 godinu OTKRIVEN razlog surove likvidacije košarkaša Partizana

Beogradska policija dobila je podatke iz Banjaluke da je likvidaciju izvršio kriminalac iz Crne Gore Vuk Bošković

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA PHOTO EPA/NOVAK DJUROVIC, Srdjan Stevanovic/Starsportphoto.com©

Košarkaša Harisa Brkića (26) ubio je 12. decembra 2000. crnogorski kriminalac Vuk Bošković, zbog dugova, kaže za Objektiv izvor koji je radio na istrazi likvidacije poznatog sportiste.

Naš sagovornik navodi da su operativnim saznanjima iz više izvora utvrdili da je ovaj kriminalac na parkingu kod hale Pionir hicem u glavu ubio tadašnjeg košarkaša Partizana.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Kroz operativni rad došli smo do pouzdanih podataka da je Haris Brkić, igrajući u Partizanu i podgoričkoj Budućnosti, stekao određenu količinu novca i počeo da ga daje na kamatu. U pitanju su bile sume od 100.000, pa čak i do 400.000 nemačkih maraka. To su bile velike pare u to vreme. Verovatno neko nije mogao da vrati pare ili kamatu i odlučio se da ga ubije. Brkić nije tolike sume davao svakom, već onima za koje je znao da će ga vratiti.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto.com©

Iz Centra bezbednosti iz Banjaluke dobili smo informaciju koju su oni dobili od vrlo pouzdanog izvora da je Brkića ubio Vuk Bošković. Kasnije sam od svog izvora u Beogradu saznao isti podatak, a moj kolega koji je takođe radio na slučaju dobio je istu potvrdu sa treće strane – otkriva izvor Objektiva koji je u vreme ubistva Brkića radio u beogradskoj policiji. On Boškovića opisuje kao kriminalca bogatog dosijea. – Crnogorska služba nikad nije htela da izruči ljude po našim potragama, a tražili smo ih mnogo. U ovom slučaju smo imali operativna saznanja – podseća naš izvor.

UBIO DETE NA PEŠAČKOM

U prilog tome da je reč o profi likvidaciji, naš izvor objašnjava.

– Pored leša pronađeni su ključevi “golfa 3”, koji su mu ispali iz ruke. Našli smo jednu čauru, a verovatno je ispaljen hitac iz oružja sa prigušivačem. Njemu je prišao čovek i pucao mu u potiljak. U pitanju je klasična likvidacija – navodi naš sagovornik.

PIŠE: DANICA ĆURUVIJA

NASTAVAK OVE I OSTALE AKTUELNE PRIČE PROČITAJTE U SUTRAŠNJEM IZDANJU OBJETKIVA

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar