Baba vređala TRUDNICU u prevozu i terala je da ustane: Umešao se muškarac, a njegov gest je još užasniji

Mnogi su, jednoglasno stali na stranu trudne žene

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Tamara Gak, Luciano Leon / Alamy / Alamy / Profimedia

Dvadesetšestogodišnja žena iz Velike Britanije imala je potrebu da se ispovedi na društvenoj mreži Reddit, gde je ispričala o incidentu i napadima koje je pretrpela u autobusu jer navodno nije htela da ustane starijoj ženi, iako su svi primetili da je trudna.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Objasnila je da je završila osmočasovni radni dan i da ide autobusom kući, što će trajati oko dva sata.

– Autobus je bio prilično pun na donjem delu, sa samo jednom duplim sedištem na raspolaganju. Ovog puta sam imala i teške torbe i nisam se osećala bezbedno da se popnem stepenicama na gornji sprat, pogotovo zato što u 18 nedelji trudnoće, pa sam sela na sedište pored stepenicea – napisala je ona.

Otprilike na pola puta u autobus je ušla starija gospođa sa štapom i zamolila je da se pomeri.

– Nije bila ni ljubazna kada me je pitala da sedne i iako sam joj ponudila malo mesta, ona je očekivala da ustanem i ustupim joj duplo sedište. terala me je da nađem drugo mesto jer je ovo rezervisano za osobe sa invaliditetom i rekla mi je da pošto nisam invalid, potražim mesto na spratu – dodala je trudnica, prenosi Miror.

foto: Shutterstock

Žena je rekla da sedište na kome je sedela nije rezervisano za invalide, ali ono ispred nje jeste i da ima slobodno mesto.

– Izvinite, zaista se ne osećam bezbedno da se penjem stepenicama sa svim ovim torbama, nemam ništa protiv da sednete pored mene, obe imamo maske – kazala je devojka.

Starija žena je, međutim, okrutno odgovorila.

– Ne želim da sedim ni sa kim, ne osećam se bezbedno. Zato pomerite svoje lenje salo pozadi i dajte mesto nekome kome je potrebno – kazala je starica.

Na to je trudnica odgovorila da ne želi sa torbama da se penje gore jer se ne oseća bezbedno i zamolila ju je da nekog drugog od putnika zamoli da ustane.

U tom trenutku, muškarac je starijoj ženi ponudio svoje mesto i otišao gore, ali je tom prilikom trudnicu “popreko pogledao”, kao da, kako je tvrdila, želi da je opsuje.

– Gospođa je narednih 10-15 minuta u autobusu pričala sa ostalim starima o tome kako današnja deca nemaju poštovanja prema starijima ili osobama sa invaliditetom i da u njihovo vreme tako nikad ne bi razgovarali sa starijima – kazala je trudnica.

U komentarima na ovu objavu, većina njih je podržalo trudnu mladu devojku rekavši joj da je donela ispravnu odluku kako bi zaštitila sebe i bebu koju nosi u stomaku, a da je starica bila jako bezobrazna i nije ni zaslužila da joj bilo ko ustane.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, mirror.co.uk

Komentari (3)

  1. Култура твоја што нећеш да устанеш трудница која ради њој је потребан одмор па још са стварима које њен супруг и нема намеру да ни да купује ни да носи. Тип који је уступио своје место је правилно поступио и попео са на спрат где има места а то што му није било право погрешна процена труднице јер ко то уради не значи да је мрзовољно то урадио већ добровољно. Мени се дешавало да ми уступе место и ја им захвалим мада нисам ни једним гестом то показивао али то не значи да треба управо да се рецимо одбијањем расправљам о оваком добром гесту или намери особе која ми уступа своје место за седење.

    Odgovori
  2. Prema starijima treba imati postovanje, pomoci im, ali znaju da budu i jako bezobrazni. Svet nije samo njihov. Neka puste i mlade da ostare. Podrska za trudnicu. One u svemu trebaju da imaju prvenstvo.

    Odgovori
  3. Zato što je retropola nesposobna da živi bez pomoći starijih? Neka ustaju, ja sam seljanka: samostalna, sposobna, obrazovana, ne ustajem kad mi se sedi. Trudnica nigde nije posebna kategorija osim na zatucanom Balkanu. Stari nigde ne smrde osim u retropoli septičkoj jami. Referendum za Srbe i Bg otcepiti da nas ne brukaju zatucanošću! Stranci im se smeju.

    Odgovori

Ostavite komentar