Dejvis kup u novom formatu: Evo kako će izgledati poznato takmičenje sledeće godine

Određene promene će postojati od naredne sezone

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Laurent Lairys/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Odlučili su ljudi iz vrha ITF i Dejvis kupa da saopšte javnosti kakve će promene doživeti poznati takmičenje naredne godine.

Na prvom mestu za razliku od ovogodišnjeg izdanja na završnom turniru će umesto 18 učestvovati 16 ekipa.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Novina je da će se oni takmičiti u četiri grupe iz koje će se po dva prvoplasirana tima plasirati u nokaut runde, što nam govori da će se igrati četvrtfinale, polufinale i finale.

Iako je prvobitno bila ideja da se takmičenje preseli u Abu Dabi, za sada je potvrđeno da će se takmičenje naredne godine igrati u pet gradova umesto u tri.

Grupne faze će se igrati u četiri grada, dok će se mečevi nokaut faze i finale igrati u petom gradu, na neutralnom terenu.

Predsednik ITF Dejvid Hagerti je najavio da će igrati na više mesta.

Imaćemo tu glasnu lokalnu publiku koju želimo, osećaj kao da se igra kod kuće i na strani, mislim da će sve to bisti sjajno. Ono što želimo je da gde god da bude finale, imamo i veliku bazu navijača koji putuju. To je nešto što verujem da ćemo uspeti da uradimo. Da će biti nekih popusta i načina da ti navijači putuju, gde god to bilo – rekao je Hagerti.

Konačnu odluku o gradovima domaćinima grupa biće doneta u martu, a za svega par nedelja biće poznato ko će ugostiti završni deo takmičenja i samo finale.

Ovo je nova evolucija takmičenja i mislim da će nas naredna godina odvesti korak napred u smislu Svetskog prvenstva u tenisu. Svi smo zaista uzbuđeni zbog toga – zaključio je prvi čovek ITF.

BONUS VIDEO:

Srbija prijavljena za ATP kup: Naša reprezentacija će igrati u najjačem sastavu, tvrde Australijanci



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar