Dmitrović otkrio do sad nepoznate detalje iz njegovog života: Šokiraćete se čime je umalo zamenio fudbal

U jednom trenutku je čak i promenio poziciju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Srpski reprezentativac i član Sevilje Marko Dmitrović otkrio je u intervjuu za španske medije dosta zanimljivih stvari iz svog života.

Iako briljira među stativama, njegova porodica je želela da se on bavi potpuno drugim zanimanjem – medicinom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Moja majka je htela da studiram medicinu, ali meni stvarno nikada nije padalo na pamet. Moja sestra je završila stomatologiju i već može da počne da radi – otkrio je on.

U jednom trenutku je čak i promenio poziciju, jer mu je bilo dosadno da bude golman.

– U jednom trenutku, kada mi je bilo devet-deset godina, hteo sam da igram. Bio mi je dosadilo da budem golman. I igrao sam, desetak meseci, godinu dana. Kao levi bek i to istureni – otkrio je on.

Na kraju se vratio na mesto čuvara mreže, pošto je loše odigrao utakmicu na levom beku.

– Blizu mog grada je organizovan turnir u futsalu, golman i petorica igrača. Tad sam bio debeljuškast. Visok, ali debeljuškast. I bilo mi je teško da se krećem, nisam znao kuda idem. Promašivao sam mnogo. Došao bih na dva metra od gola, samo da gurnem loptu u gol i sve sam promašio. Majka mi je stalno govorila da ne budem golman, da što sam više napred, manje se patim, da golmani primaju mnogo udaraca, da ću se povrediti… Posle te utakmice sam joj rekao da znam da će me vratiti na gol. I tada mi je prvi put u životu rekla: “To je tvoje mesto”. Tako da sam se vratio i mislim da se nisam prevario – ispričao je on.

Malo je falilo da fudbal zameni drugim sportom – odbojkom.

– Bilo je perioda kad sam igrao i odbojku. Dok sam išao u školu igrao sam fudbal i išao na treninge odbojke, uvek mi se dopadala. Igrao sam na školskim turnirima. U jednom trenutku su počeli da me pozivaju i iz profesionalnih ekipa, ali za mene je glavni uvek bio fudbal. Moje je bilo fudbal i gol, nikada nisam imao nedoumica da će to biti moj život – istakao je Dmitrović.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar