Tajna Dejvis kup meča Srbija – Hrvatska koja je čuvana šest godina: Kako je Đoković spasio Troickog?

Bila je to 2014. godina, duel sa Hrvatima naša reprezentacija predvođena Bogdanom Obradovićem igrala je u Kraljevu, a posle petka vodila je sa 2:0

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT)

Od 16 časova ovog petka Dejvis kup reprezentacija Srbije igra sa Hrvatskom u Madridu za plasman u finale ovog takmičenja i moguć duel sa Rusima, a tim povodom prisećamo se jedne od najinteresansnijih situacija koje su se dogodile tokom nekog od prethodnih međusobnih duela ova dva nacionalna tima.

Srbija je dočekala Hrvatsku u Kraljevu sad već davne 2015. godine, u tada novootvorenoj hali pokraj Ibra, a za meč je vladalo veliko interesovanje. Tada već najbolji teniser planete prvi put je igrao u ovom gradu, stoga su svi iz njega, ali i okolnih mesta pohrlili da vide kako će izabranici Bogdana Obradovića da se snađu sa nikad slabijim Hrvatima (mladi Borna Ćorić, Mate Delić, Franko Škugor i Marin Draganja).

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Već posle prvog dana bilo je 2:0, bodove našoj selekciji u petak tog davnog 6. marta doneli su Novak Đoković rutinski protiv Delića i Viktor Troicki protiv Ćorića posle preokreta i zaostatka u setovima od 0:2.

Zbog tog ludog trijumfa, selektor Obradović dozvolio je svojim igračima da te večeri izađu u grad i proslave, a kako je naša novinarska ekipa tada zapazila na terenu, Đoković to pravo nije iskoristio, dok Troicki jeste. Zimonjić nije ni razmišljao o tome jer se spremao za dubl u subotu od 11 ujutru.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Stoga, iako je Viktor trebalo da igra u dublu sa budućim selektorom (i sada ne baš toliko dobrim prijateljem, umesto koga je preuzeo selektorsku palicu), na terenu se pojavio Đoković, zbog čega su se mnogi šokirali, ali pozitivno.

Prisutnim novinarima i publici nije baš bilo najjasnije otkud to da najbolji na planeti želi da dodatno optereti svoje telo pred naredne izazove u sezoni, ali odgovor koji u to vreme nije nigde objavljen najverovatnije se krije u informaciji da je Troicki do kasno u noć tog petka proslavljao preokret uz narodnu muziku u jednom kraljevačkom noćnom klubu, što je radio i selektor Obradović, samo uz rokenrol, u komšiluku.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto.com©

Tako je Obradović verovatno znao da Troicki ujutru neće moći da pruži svoj maksimum, te je šansu dobio Đoković koji je oko ponoći već uveliko bio u krevetu, a Zimonjić i on razbili su Škugora i Draganju sa 3:0 (6:3, 6:4, 6:1), pa je ova “rokada” realno zaboravljena. Međutim, s obzirom na važnost duela koji se igra ovog popodneva u Madridu, bio je red da se podsetimo i ove anegdote.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto.com©

Nažalost, tada su Hrvati, kao što već napisasmo, imali daleko lošiju reprezentaciju nego sada, pošto je u ovom trenutku tu Marin Čilić, a pored anonimusa Borne Goja, imaju i najbolji dubl na svetu Mektić – Pavić.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar