Tadić PORUČIO blokatorima ulica: Hoćete da zatvorimo fabrike i rudnike jer štete životnoj sredini?

Takav ekstremizam bi doveo do uništavanja ekonomije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić je u listu “Danas” poručio onima koji su protestovali protiv Rio Tinta i blokirali ulice, da nije opravdano protestovati protiv Rio Tinta ukoliko i dalje nije dokazana štetnost eksploatacije po životnu sredinu.

– Ako je danas i u ovoj fazi opravdano protestovati protiv Rio Tinta bez konačnih procena o štetnom uticaju na životnu sredinu, pa onda bi po toj logici trebalo odmah zatvoriti i sve aktivne rudnike i fabrike koje takođe u manjoj ili većoj meri štete životnoj sredini. Takav ekstremizam bi bio potpuno ekonomski neodrživ, a siromaštvo bi se mnogo više odrazilo na kvalitet života naših građana – rekao je Tadić.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Time je praktično rekao da još uvek nema nikakvih jasnih dokaza o štetnom uticaju Rio Tinta već bi, upravo, uništavanje ekonomije dovelo do najštetnijih efekata.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na vanrednom obraćanju naciji govorio o dozvolama bivših vlasti od 2004. godine za kompaniju “Rio Sava exploaration” i dozvolama o istraživanju u opštini Loznica za geološka istraživanja polja jadarita. Napomenuo je da je to sve bilo u vreme vladavine Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i drugih.

Predsednik je izneo papire i podatke o kompaniji Rio Tinto i raskrinkao šta su predstavnici bivših vlasti potpisivali sa tom korporacijom, o čemu je Objektiv već pisao.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (9)

Ostavite komentar