Vučić pokazao dokaze o lažima o Rio Tinto: Predsednik izneo dokumenta i papire crno na belo (FOTO)

Želim da kompletnoj javnosti predstavim sve, rekao je Vučić

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Tamara Trajkovic

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić obratio se građanima na vanrednoj konferenciji u Predsedništvu.

Vučić je govorio o dozvolama bivših vlasti od 2004. godine za kompaniju “Rio Sava exploaration” i dozvolama o istraživanju u opštini Loznica za geološka istraživanja polja jadarita. Napomenuo je da je to sve bilo u vreme vladavine Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i drugih.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Foto: Objektiv.rs

Predsednik je izneo papire i podatke o kompaniji Rio Tinto i raskrinkao šta su predstavnici bivših vlasti potpisivali sa tom korporacijom.

– Želim da kompletnoj javnosti predstavim sve i celokupnu istinu o projektu litijuma i jadarita, Rio Tinta, bez imalo strasti, da ljudi sami mogu da vide o čemu se radi i da sami donose zaključke – rekao je Vučić i nastavio:

– Ono što je važno, da Vam pročitam aspolutno sve i svaki dokument. Naime 2004. godine, ministarstvo rudarstva i energetike, 08.06.2004 godine na vlasti znate ko je bio, “odobrava se preduzeću Rio Sava izvođenje geoloških istraživanje jadarita kod Loznice. Odobrava se preduzeću “Rio Sava” izvođenje geoloških istraživanja, imate ovde polja istraživanja od 1 do 11. Dokument broj dva, iz 2005. kada su proširene granice istražnog prostora, dakle u bivšoj vlasti u kojoj su bili Đilas, Jeremić i Tepić. Četvrti dokument “odobrava se preduzeću Rio Sava istraživanje daljih geoloških istraživanja i nastavak izvođenja geoloških istraživanja. Konačno 28.8.2008 “odobrava se preduzeću nastavak izvođenje i veće koordinate, detaljnija prava ministar Petar Škundrić – rekao je Vučić i okupljenima i pokazao dokumenta na papiru.

Foto: Objektiv.rs

– Ključni dokument je broj devet 1. februar 2012. godine “odobrava se Rio Sava exploration izvbođenje radova za tehnološko ispitivanja u Loznici – rekao je Vučić.

– Dokumentom broj devet se odobrava izvođenje radova da se bor i litijum ispituju u Jadru, u ležištima velikih obima. Tada su na vlasti i Đilas, i Tadić, i Jeremić, i Zelenović i svi koji nam drže pridike. Ovo je jedini dokument koji dozvoljava bušotine i kopanja na teritoriji Srbije – istakao je Vučić.

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar