POTRESAN GOVOR predsednika Vučića na komemoraciji Mrkonjiću: Čujem kako kaže “sine, samo guraj” (VIDEO)

Predsednik je dodao da nisu bile važne Mrkonjićeve funkcije, već on sam

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oprostio se od narodnog poslanika i počasnog predsednika Socijalističke partije Srbije Milutina Mrkonjića.

U govoru održanom na komemoraciji socijalisti u Narodnoj skupštini Srbije, Vučić je naglasio da je Mrkonjić imao fantastičnu energiju i neverovatan šarm.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Teško je pročitati sve ono što smo napisali… Imao je neverovatnu energiju i šarm. Poslednjih godinu dana sam dobio više saveta od njega nego ranije. Imao neograničenu martu, snove, ciljeve, voleo mostove, gradio ih je. Na sebe prihvatao krivicu gde njegova krivica nije bila. Uvek je gurao stvari napred. Kad neko kaže pravi Beograđanin, ja bih rekao pravi Srbin. Kada je bio na drugoj strani, nije bio neprijatelj. Kada je voleo, voleo je beskrajno.. Nije imao potrebu da ističe da je bio poseban, a bio je. I kad nije bio ministar podržavao je svaku gradnju – rekao je Vučić.

Predsednik je dodao da nisu bile važne njegove funkcije, već on sam.

– Nisu njegove funkcije bile važne, on je bio mnogo važniji od mesta koje je zauzimao. Kao direktor CIP-a okupio bi sve direktore. Ono što je kod mene izazivalo divljenje, i to je vreme neponovljivo, u smislu snage i energije čoveka. To je bilo užasno teško vreme, završila se agresijia. Niko ni tada nije poštovao znanje i trud. Mrka je to radio bez para. Kako je on njih privoleo. Da im kaže radite i gradite bez para, i oni ljudi rade po šest meseci – kazao je on.

Dodao je da je Mrkonjić bio čovek koji je izazivao kreativni zemljotres.

– Bio je čovek sa velikim brojem prijatelja i to prijatelja koji su ga cenili. Mrka je osvojio čitav život. Zatresao ga osvajajući ga zauvek. Ja znam da on nije otišao i da je ovde sa nama i čujem glas kako kaže “sine, samo guraj, samo guraj” – rekao je Vučić.

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar