Zna se šta će rešiti duel Srbija – Hrvatska: Uzdamo se da će ovo biti bolje, jer tako su nam šanse veće!

Vreme je da zablista "druga tabla"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Teniske reprezentacije Srbije i Hrvatske u petak će odigrati duele u polufinalu Dejvis kupa.

Naša selekcija je uz dosta sreće prošla prvi deo takmičenja kada nam je pomogla Rusija, ali isto tako, treba i ponoviti da Novak Đoković ima najveće zasluge zbog svih pobeda koje je ostvario.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Šta bi moglo da odluči ovaj međusobni okršaj u petak? Krenimo redom. Što bi se reklo – rezultat je već 1:1. Zašto?

Na našoj strani je najbolji svetski teniser Novak Đoković, koji je protiv Kazahstana zabeležio 18. uzastopnu pobedu u singlu u Dejvis kupu. Sve mečeve na ovom takmičenju je naš as dobio i potpuno je jasno da Hrvati nemaju u svojim redovima igrača koji bi mu čak i zapretio, a ne nešto više. Marin Čilić im je prvi izbor, ali nije više neko ko bi mogao da ugrozi jednog od najboljih sportista ikada.

Foto:OSCAR DEL POZO / AFP / Profimedia

Treba biti realan i reći da naši protivnici takođe već mogu da računaju na jednu pobedu, i to u dublu. Par Mate Pavić – Nikola Mektić je najbolji na svetu, drže prvo i drugo mesto na ATP listi dubl igrača. Bez izgubljenog seta dobili u Dejvis kupu sva tri meča, a ove sezone su u tandemu osvojili Vimbldon, kao i olimpijsko zlato u Tokiju. Srbija teško da može da im parira u tom susretu, jer osim Nikole Ćaćića, koji je 36. dubl igrač na svetu, nemamo pravog drugog tenisera za igru parova. Jesu on i Novak u sredu veče pobedili Kazahstance i tako odveli tim u polufinale, ali hrvatska kombinacija je ipak najviša klasa.

Dolazimo i do ključnog trenutka: drugi singl. Za sada, naša “druga tabla” se nije proslavila ove nedelje, jer je jedino Dušan Lajović pobedio Geralda Melcera iz Austrije.

Foto: JOE KLAMAR / AFP / Profimedia

Filip Krajinović je igrao protiv Nemačke i poražen je od Dominika Kepfera, a Miomir Kecmanović je juče izgubio praktično dobijen meč protiv Kazahstanca Mihaila Kukuškina.

Ko je drugi izbor za Hrvate?

Nino Serdarušić je 242. na ATP listi, igrao je protiv Mađara i pobedio Fabijana Marošana, dok je Borna Gojo, 276. teniser sveta, najveći junak hrvatske reprezentacije, jer je protiv Australije savladao Alekseja Popirina (59. na listi), a protiv Italije čak i Lorenca Sonega.

Foto: Oscar Barroso / AFP / Profimedia

Zaključak je jasan: hvala Novaku Đokoviću na svemu do sada u Dejvis kupu. Pobediće on, verujemo, svakako na svom duelu i u polufinalu, ali vreme je da “povuče” i naša “druga tabla”.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar