Dokazi ih DEMANTUJU: Belivuk i Miljković ne biraju SREDSTVA u odbrani od krivičnih dela koja su počinili

Veljko Belivuk i Marko Miljković tvrdili su da nisu bili u Crnoj Gori u danu kada su ubijeni Hodžić i Spahić i kad je otet Mile Kapetan, iako za to postoje jasni dokazi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Privatna arhiva, Printscreen, Specijalno tuzilastvo CG

Bez trunke morala, časti i obraza Veljko Belivuk, njegova desna ruka Marko Miljković i njihov odani vojnik, nekadašnji pripadnik 63. padobranske brigade Nebojša Janković nastavljaju da seju laži.

Ova trojka, koja je učestvovala u brojim krivičnim delima, među kojima su i teška ubistva, juče je saslušana u prostorijama Tužilaštva za organizovani kriminal, a razlog za saslušanja bila su ubistva Damira Hodžića i Adisa Spahića, kao i otmica Mila Radulovića Kapetana. Tokom ispitivanja, kome su prisustvovali i specijalni tužilac Crne Gore Milivoj Katnić i njegov najbliži saradnik Saša Čađenović, ovaj kriminalni trio jedino je istinito govorio kada su potvrdili lične podatke.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

NISU ĆUTALI, A BOLJE DA JESU

Prema rečima advokata Dejana Lazarevića, Belivuk, Miljković i Janković nisu se branili ćutanjem.

– Belivuk, Miljković i Janković izneli su odbranu da nisu izvršili krivično delo za koje se terete, kao i da u to vreme nisu bili na teritoriji Crne Gore. Takođe, rekli su i da nemaju nikakvih saznanja u vezi sa tim ubistvima– objasnio je Lazarević.

Ovaj advokat je pokušao da objasni i da su reči koje su izgovorili njegovi klijenti bile takve i zbog toga što nije uspeo da dobije kompletan materijal, izveštaj o DNK i fotografije iz istrage koju vode u Crnoj Gori.

Šta se zapravo dogodilo 14. oktobra prošle godine kada su ubijeni Hodžić i Spahić? Prema detaljima koji su poznati iz istrage, zna se da je njih u kuću u spuškom zaseoku Stanjevića Rupi namamio Ratko Živković. Zahvaljujući dekodiranim prepiskama sa aplikacije “Skaj” poznato je da je Belivuk sam pisao kako je ubio Hodžića, a da su Miljković i Janković savladali Spahića.

Isplivale su i fotografije na kojima se vidi Marko Miljković kako grli Mila Radulovića, sa čijeg „skaj” telefona je i namamio Lazara Vukićevića u kuću strave u Ritopeku. Ista sudbina bila je namenjena i za Aleksandra Šarca, koji je trebalo da tog istog dana, 14. oktobra 2020. godine, bude ubijen i samleven u Ritopeku. Ipak, Šarac nije “progutao” Miljkovićevu priču i lažne fotografije kako je Belivuk zarobljen i da treba da ide da ga ispita i reši.

MESAROV ZAGRLJAJ

Osim toga što su se Belivuk i Miljković u presretnutim porukama hvalili svojim vojnicima u Srbiji da su ubili Hodžića i Spahića, do detalja su i opisali kako su “ubedili” Mila Kapetana da im preda „skaj” telefon. Pronađene su i prepiske u kojima se jasno vidi da Belivuk i Miljković komanduju akcijom zarobljavanja Lazara Vukićevića, kao i da se telefonski uključuju tokom njegovog mučenja kako bi mu objašnjavali da im je žao što ga lično ne masakriraju. Sve detalje ove akcije Belivuka i njegove ekipe opisao je i svedok-saradnik Bojan Hrvatin.

I pored svega toga, Belivuk, Miljković i Janković su odlučili da kažu da nisu bili u Crnoj Gori na dan ubistva.

Piše: Ekipa Objektiva

OSTATAK OVE I OSTALE AKTUELNE VESTI MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 2. DECEMBAR

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar