U ovom mestu su se mahom rađali blizanci: Krivili su jednog čoveka, ali je ISTINA skroz DRUGAČIJA (VIDEO)

Procenat rođenja identičnih blizanaca u tom gradu bio je deset posto viši od ostatka regije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Vest da je zloglasni nacistički lekar Jozef Mengele stvorio grad blizanaca u brazilskom gradiću Kandido Godoi nije tačna, tvrdi dr Ursula Mate i njene kolege iz bolnice Porto Alegre koje se bave genetikom.

Tezu da je Mengele stvorio “grad arijevskih blizanaca” izneo je argentinski istoričar Horhe Kamarasa, stručnjak za posleratni masovni beg nacista u Južnu Ameriku u svojoj knjizi “Mengele: Anđeo smrti u Južnoj Americi”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Od 1990. do 1994. godine procenat rođenja identičnih blizanaca u tom gradu bio je deset posto viši od ostatka regije. – Iako nismo mogli da nađemo konačna objašnjenja za ovako veći procenat, postojanje drugih “gradova blizanaca” širom sveta, koji se najčešće nalaze u daljim izolovanim područjima s većim procentom razmonažavanja unutar zajednice, pokazuje da nije potreban spoljnji utiecaj da bi se takvo nešto dogodilo – kaže dr. Mate koja je 1994. godine istraživala pojavu neobično velikog broja rođenih blizanaca.

Što se tiče arijevskih odlika dece na koje je upozorio istoričar Kamarasa, dr Mate kaže da su gradić osnovali nemački doseljenici koji se odlikuju takvim osobinama.

– Pritom, mislim da Mengele nije imao potrebno znanje, a da ne spominjem ni sredstva, da uzrokuje povećanje rađanja blizanaca u zajednici. Treba obratiti pažnju na to da je broj rođenih blizanaca uvek bio visok u toj zajednici, čak i u 90-ima, pa se treba zapitati kakvu je to dugoročnu manipulaciju on mogao da napravi? – pita dr Mate.

Istoričar Kamarasa u svojoj knjizi tvrdi da se Mengele predstavljao kao veterinar, no ubrzo je građankama počeo nuditi i lekarske usluge. Tezu je potkrepio građom koju je zabeležio dugogodišnji lekar u tom gradiću, koji je u razgovoru s građanima uvek nailazio na isto ime, “veterinara vičnog veštačkoj oplodnji Rudolfa Vajsa”.

Pogledajte priču o ovom gradiću:

BONUS VIDEO:



Izvor: vecernji.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar