Nova tehnologija: Audi donosi virtuelnu realnost za upravljač, ali ima jedna caka

Veoma zanimljiv projekat nemačkog giganta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija: Andrii Borodai / Alamy / Profimedia

Audi kontinuirano razvija nove tehnologije i predstavlja futurističke ideje, poput šoferšajbne koja se transformiše u “bioskopsko platno”.

Dokumentacija predata američkoj nadležnoj službi za patente (US Patent and Trademark Office) otkriva da proizvođač planira da integriše virtuelnu realnost za upravljačem!

Ali, pre nego što počnete da maštate moramo da vas “razočaramo”. Pomenuti projekat odnosi se na budući način prodaje i prezentacije novih četvorotočkaša.

Kupovina iz fotelje

Nemački gigant traži način da unapredi prodaju i pruži kupcima nezaboravno iskustvo, prenosi specijalizovani portal CarBuzz.

Zamislite da nosite VR headset i razgledate palete boja, koja se nude za sedišta, i odmah vidite kako bi izgledala. Želite dodatke od ugljeničnih-vlakana umesto aluminijumskih? Nikakav problem, a dizajn možete proveriti u virtuelnoj realnosti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Audi ističe da bi uvođenje VR tehnologije pomoglo u slučajevima kada prodavac predstavlja model van salona – u nečijem domu ili firmi. Uvođenjem mobilnog sistema, kupac bi imao opciju da upozna sve opcije iz udobnosti svoje fotelje.

Naravno, VR ne može da zameni osećaj kada dodirnete kožu na sedištima i druge materijale, ali stvara određeno iskustvo i pojačava doživljaj.


BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar