Odnosi se na oba pola: Šest navika na koje morate da ZABORAVITE kada stupite u brak

Neke stvari koje ste radili pre braka, kao i neke osobine koje ste ispoljavali, moraće da ostanu samo deo prošlosti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Savršeni brak i porodica su želja mnogih. Sigurno je većina vas svesna da to iziskuje određena ulaganja.

Brak treba da bude zasnovan na ljubavi i strasti koje je neophodno stalno podgrevati. Pored toga, kompromis je ključna stvar.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sigurno ste svesni da stupanje u brak podrazumeva i određene promene u ponašanju i načinu života. Jednostavno, nećete više biti u mogućnosti da počinjete od sebe, već od “vas”.

Neke stvari koje ste radili pre braka, kao i neke osobine koje ste ispoljavali, moraće da ostanu samo deo prošlosti.

1. Sebičnost

Kako smo već rekli, kompromis je jedan od temelja braka. Možda ste navikli da je u vašem dosadašnjem životu bilo sve onako kako ste vi želeli, ali u braku je drugačije. Oko svega ćete morati da postignete dogovor.

Sada kada živite u zajednici, imate pored sebe osobu čije mišljenje treba uvek da saslušate, a ne da uporno namećete svoje. Ukoliko odustanete od sebe kao pojedinca, i prigrlite ideju o vama dvoma kao stubu zajedničkog života, sklapanje dogovora će vam ići mnogo lakše.

Ista je situacija i sa novcem. Ukoliko živite zajedno, nemojte nikad očekivati da će druga strana da finansira taj život, dok vi odmarate kod kuće.

Zajednički život podrazumeva i zajednička ulaganja.

ljubavni citati
Foto: Shutterstock

2. Ružno ponašanje

Možda po prirodi burno reagujete, ali u braku nema mesta besu i histeriji. Dok je normalno da budete nervozni, i da vas ponekad i partner učini takvim, ne smete svoje nezadovoljstvo ispoljavati agresivno.

Kvalitetan razgovor u mirnom tonu, razmena mišljenja i diskusija, sasvim su dovoljni da se problemi reše, a brak bude miran.

Na psovke i uvrede treba da zaboravite.

Foto: Wavebreak / Profimedia

3. Zatvorenost

Možda ste navikli da se sa svim problemima nosite sami, ali u braku za to nema potrebe. Vaš životni saputnik treba da bude i vaš najbolji prijatelj. Kako ste vas dvoje, ipak, različite osobe, moguće je da će s vremena na vreme doći i do konflikta.

Takvu situaciju morate rešiti što pre. Najbolje rešenje je da svom partneru saopštite kako je njegov/njen postupak uticao na vas.

Kako iskazujete ljubav i nežnost, tako isto morate iskazati i nezadovoljstvo – u pravo vreme i na pravi način. Gomilanje negativnih osećanja može rezultirati burnim raspravama, kada više ne budete mogli da krijete ljutnju.

Foto: Shutterstock

4. Ogovaranje muža/žene

Dok vam je u periodu zabavljanja bilo, verovatno, zanimljivo da sa društvom delite različite pikanterije iz kreveta, ili da se žalite na mane svog partnera, jednom kada stupite u brak, to gubi svaki smisao.

Pre svega, neukusno je.

Foto: Shutterstock

5. Igrice

Igranje sa tuđim emocijama je uvek loša odluka, a u braku je apsolutno zabranjeno. Vaš egoizam je jedina stvar koja na to može da vas navede.

Toplo-hladnom odnosu u braku nema mesta. Durenje, pasivna agresija i slično, mogu da unište vremenom čak i najskladniji odnos.

Foto: Shutterstock

6. Kontrola

Da bi brak bio uspešan, neophodno je da i vi i partner imate vremena za sebe. Sasvim je u redu da izađete s vremena na vreme sa svojim društvom.

Nema ničeg lošeg ni u tome da nekad odete negde na vikend sami ili sa prijateljima, jer poverenje koje ste prethodno izgradili mora da bude u osnovi vašeg odnosa.

Zato nikada nemojte ograničavati drugu stranu ili bilo šta pokušavati da joj zabranite. Niti imate pravo na to, niti će to dobro uticati na vaš odnos.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, stil.kurir.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar