Evo kolika KAZNA ZATVORA preti Bjelogrliću: Tužilaštvo podiglo optužni predlog protiv glumca

Bjelogrlić je posredstvom svog advokata ponudio primenu načela oportuniteta, ali je tužilaštvo taj predlog odbilo i optužilo ga

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Stefan Tomasevic/ATAImages

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužni predlog protiv Dragana Bjelogrlića za krivično delo nasilničko ponašanje član 344 stav 2 Krivičnog zakonika i predložilo kaznu zatvora od šest meseci – potvrđeno je u ovoj pravosudnoj instituciji.

Kako Novosti nezvanično saznaju, Bjelogrlić je posredstvom svog advokata ponudio primenu načela oportuniteta, odnosno da okrivljeni plati ‪100.000‬ dinara u dobrotvorne svrhe, a da ne bude krivično gonjen, ali je tužilaštvo taj predlog odbilo i optužilo ga.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Bjelogrlić je uhapšen 23. avgusta zbog nasilničkog ponašanja za šta je propisana kazna zatvora od šest meseci do pet godina zatvora. Po nalogu tužilaštvo određeno mu je zadržavanje do 48 sati, a na slobodu je pušten dan kasnije.

Do sukoba je došlo u kafeu hotela „Ambasador“ u centru Niša, gde su boravili gosti glumačke manifestacije „Filmski susreti“. Antonijević je oko četiri sata ujutro pozvao policiju i kazao da ga je Bjelogrlić tukao.

Rekao je da je sedeo u kafe baru kada mu je Bjelogrlić sa kojim je od ranije u lošim odnosima i sa njim vodi i sudske sporove, prišao i bez ikakvog razloga i povoda mu zadao dva udarca u glavu. Antonijević je nakon udarca ustao, počeli su da se guraju, a tvrdio je da mu je Bjelogrlić pretio i da će ga ubiti.

Nakon sukoba, Dragan je otišao u sobu a Predrag je pozvao policiju.Antonijevićeve navode potvrdila su četvorica svedoka koja su bila u kafeu u vreme sukoba.

Bjelogrlić nije negirao da je udario kolegu, ali se branio ističući da ga je čitave večeri provocirao, nazivao pogrdnim imenima te da mu je dok je prolazio kraj njegovog stola kazao da se čudi što još nije u zatvoru, pa je zbog toga tako burno reagovao.

Režisera je Hitna pomoć odvezla u Urgentni centar Univerzitetskog Kliničkog centra u Nišu gde je ustanovljeno da ima lake telesne povrede u vidu nagnječenja poglavine i modrice ispod levog oka.

BONUS VIDEO

Izvor: Novosti

Komentari (15)

  1. Oće čovek da pobesni od jake hrane i žestokog pića. Bila mu dva filma na niškom festivalu i normalno je da on odredi ko sme da dođe u Niš. Niš mu je od dede ostao u vlasništvu. Jadničak, alkohol mu pojeo mozak. Malo je glumaca, a malo režiser. A u stvari je "nula". Smo to ne može da shvati.

    Odgovori

Ostavite komentar